Op 17 november j.l. was de  CD-presentatie van The Brooklyn Rhythm and Blues Project & Guests. Als je het genoegen hebt gehad om een CD te mogen beluisteren vóór de presentatie kan het voorkomen dat, zoals vanavond, de verwachtingen hoog gespannen staan. Het beloofde een bijzondere avond te worden.

In de prachtige locatie van de North Sea Jazzclub te Amsterdam belandden de nieuwsgierige gasten bij binnenkomst in een prettig gespannen sfeer. De ‘niet-Nederlandse’ combinatie van dineren en live- muziek waar voor was gekozen is een veelbelovend concept voor een mooie avond. Voor de gelegenheid was vrijwel de hele zaal gevuld met tafels, achterin en aan de zijkant konden de later gearriveerden nog (net) een sta-plaats vinden.

Bij het eerste nummer ‘Love so Cold’ was meteen de toon gezet. Jan Kanis nam vol vertrouwen de zang en sologitaar voor zijn partij, de tonen van de Hammond van Rob Mosterd zo ook het koper van de blazerssectie vulden de lucht en het publiek zat meteen op ’t puntje van zijn stoel. Een groot gedeelte van de avond werden we heerlijk deinend meegevoerd door Rhythm & Bluesland. Het is de muziek waarbij vrijwel iedereen moeite moet doen om niet stil te blijven zitten. Overal in het publiek zag je beweging, tevreden gezichten en het publiek werd regelmatig uitgenodigd om mee te klappen.

1Ondanks de vele wisselingen op het podium en de grote hoeveelheid aan instrumentaria verliep alles zonder sfeerverbrekende pauzes, mede door de presentatie van Marlayne Sahupala. Ze deed dat met verve en kennis van zaken op de haar kenmerkende luchtige en opgewekte wijze die men kent van haar Tv-optredens bij HvNL, terwijl om haar heen de bezetting wordt gewijzigd. Op deze wijze komt veel informatie over de totstandkoming van het project tot de bezoeker die al of niet bewust deel uitmaakt van de DVD- opnames die van deze presentatieavond zal worden gemaakt. Aardigheid is dat de bezoekers van deze avond deze DVD later ook zullen ontvangen.

Alle 16 nummers van de CD passeren de revue. Hoewel een groot gedeelte vocaal wordt verzorgd door Jan Kanis zijn ook de zangpartijen van Stella Black, Pieter ’Big Pete’ van der Pluijm, Bruce James, Rogier Happel en Simone Roerade van een hoge kwaliteit. De sfeer op het podium en in de zaal is geweldig door de gedrevenheid, hoogstaande kwaliteit, de goedgekozen nummers, maar ook door het plezier en de warmte die ons van het podium tegemoetkomen..

Al met al een hele mooie avond waar iedereen met veel plezier en velen met gepaste trots op terug kunnen kijken. We denken dat initiatiefnemer Dirk Stam en artistiek begeleider Patrick Drabe zeer zeker trots mogen zijn op het eindresultaat,  we hopen meer van deze club mensen te mogen horen. Ons is ter ore gekomen dat we zeker meer optredens van deze bijzondere groep muzikanten mogen verwachten, data zullen t.z.t. volgen.

Het project, geïnspireerd door Rhythm & Bluesnummers uit de laatste decennia is opgenomen in de AA studio in de studio te Breukelen(Brooklyn). Deze studio, opgericht door Dirk Stam die jaren geleden besloot het roer in zijn zakenleven om te gooien, heeft inmiddels vele muzikanten heeft mogen begroeten.

De basisband, onder leiding van Patrick Drabe heeft voor de Cd een selectie van 16 gevarieerde nummers uit de Rhythm & Blueswereld samengesteld en is van uitstekende kwaliteit. Deze basisband is zeer divers aangevuld met gastmuzikanten.
Op de insteek in de CD-hoes, vind je een lijst van de deelnemende muzikanten:

Band: Patrick Drabe, Jan Kanis, Paddy van Rijswijk, Mark Stoop, Rob Mosterd, Eric van de Bovenkamp. Guests: Pieter (Big Pete) van der Pluijm, Simone Roerade, Bruce James, Ms. Bella Black, Roger Happel. Blazers: Peter Lieberom, Martijn Schier, Martijn de Laat. Achtergrondvocals: Han van Eijk, Natasja den Toom en Lodewijk van Gorp. Geluid: Lex Amrein. De CD/DVD is te bestellen via de site van aastudiobreukelen

foto’s © Tom Moerenhout

Deel: