De Britse band Muse is de tweede headliner die vandaag is aangekondigd voor zowel de edities van Pinkpop als Rock Werchter voor volgend jaar. De band zal op vrijdag 12 juni de eerste dag op het Limburgse festival afsluiten. Op 28 juni zullen ze op het Belgische Werchter optreden.

Eerder werden de Foo Fighters al bevestigd al headliner voor de laatste dag van Pinkpop, en voor Rock Werchter. De naam van Muse ging al eerder in de ronde doordat ze voor andere Europese festivals al werden bevestigd. Momenteel werkt de band aan de opvolger van hun vorige album ‘The 2nd Law’ uit 2012. Tijdens de bijbehorende tournee speelden de band al een regulier concert op de weide van Werchter. In Nederland speelden de band tijdens deze tournee in de Ziggo Dome en de Amsterdam Arena.

De voorverkoop voor Rock Werchter gaat vanaf zaterdag 29 november van start. Een datum voor de voorverkoop voor Pinkpop is nog niet bekend.

Deel: