Als je zegt dat er opwinding is over ‘Girls Like Us’, het debuutalbum van het vier-delige Pins uit Manchester, maak je een understatement. De vorige EP ‘LuvU4Lyf’ van de rockband kwam vorig jaar in de herfst uit en eind september van dit jaar volgt dan eindelijk de eerste langspeler ‘Girls Like Us’. Als ware puristen nam Pins het album live op in de Liverpoolse Parr Street Studios met een selectie van anologe opnameapparatuur. Het album werd door de band zelf geproduceerd en binnen een week opgenomen. Om het gewenste effect van het album te behalen heeft de band zelfs gitaarpartijen achterstevoren leren spelen en zelf opgenomen geluiden. Het geluid en tempo van het nummer ‘Play With Fire’ werd gemanipuleerd om het te laten klinken als een kromme vinyl terwijl Sophie haar floor toms bedekte met theedoeken om bepaalde beat-effecten te behalen.

“Girls Like Us isn’t about being like us, it’s about being yourself,” zegt zangeres Faith. “I always wanted to be in a band, ever since I can remember, it’s all I’ve ever wanted to do to… our album may have been recorded and mixed in a week but it’s been dreamed about for years! We had to be ruthless but we’ve got each other’s backs, we don’t let each other make bad decisions.”
Het album ‘Girls Like Us’ ligt op 27 september in de winkels.

Deel: