Best of the Fest is een nieuw jaarlijks theaterfestival in en rondom Parktheater Eindhoven. Van 30 augustus t/m 8 september is hier een selectie van de beste voorstellingen van Europese internationale theaterfestivals te zien. Van onder andere Quorum Ballet en Josse de Pauw & Ensor Strijkkwartet is al bekend dat ze in de zalen te zien zijn. De voorstelling My stories, your emails van Ursula Martinez is zelfs al uitverkocht.

Op het gezellige festivalhart The Brink, het grasveld naast het Parktheater, komen twee buitententen te staan. Theatergroep Wak staat de hele week metMan met de Hamer in hun zelfvoorzienende Powerplant. De originele Spiegeltent uit de jaren twintig is het decor van prikkelende nieuwe programma’s vol fysiek, burlesk theater, muziek en Late Night Shows. Het publiek kan daarnaast de nazomer proeven op het terras bij de mobiele, kleurrijke horecawagens én zich laten verrassen door de wonderbaarlijke wezens die het terrein bevolken.

Verbinden
Best of the Fest is tot stand gekomen en ontwikkeld door het Parktheater in het kader van 2018Eindhoven kandidaat Culturele Hoofdstad. Het festival wil theaterbezoekers en -makers uit heel Europa verbinden met voormalige, huidige en toekomstige culturele steden. In 2013 gebeurt dat onder meer in het project 100Femmes: in deze coproductie met Collectif Lyon.05 en Festival Grec Barcelona beantwoorden 100 Eindhovense vrouwen vragen over hoe ze kijken naar hun stad, de wereld en de tijd waarin ze leven en schrijven zo het script.
Deel: