Vandaag uiteraard live-uitzendingen vanaf North Sea Jazz. Vanaf 18.00 uur via Cultura24 en vanaf 21.55 via NL3. Met (mogelijk) optredens van Caro Emerald, Seasick Steve, Jamie Callum en Jamie Cullum. In Egeland vindt op dit moment het festival T in the Park plaats. Ook vanaf dat festival liveconcerten via BBC3. Met vanaf 22.30 uur The Script, Dizzee Rascal, Rihanna en Calvin Klein.

Van geheel andere orde is het aanbod op BBC4. Daar een portret van de onlangs overleden blues- en soullegende Bobby Bland. Volgens Wikipedia was Robert Calvin “Bobby” Bland (27 januari 1930 – 23 juni 2013), geboren als Brooks, ook professioneel bekend als Bobby ‘Blue’ Bland, een Amerikaanse zanger van blues en soul. Bland ontwikkelde een geluid dat gospel met blues en R & B mengde. Hij werd soms aangeduid als de ‘Leeuw van de Blues’ en als de ‘Sinatra van de Blues’. Blands’muziek werd be├»nvloed door Nat King Cole.

Deel: