Afgelopen zaterdag, 22 juni, kwam aan 20 jaar tv stilte een einde. Het ooit zo populaire Nederland Muziekland trapte in Oosterhout af om er opnames te maken voor SBS.

De nodige artiesten waren uitgenodigd om een optreden te komen geven.
Het grote terrein aan de Vijf Eijkenweg was dan ook voor even omgebouwd tot een waar festivalterrein met een uniek podium. Het podium was verdeeld in 3 kleinere podia’s, het ‘Gouwe ouwe-‘, ‘Mainstage-‘ en ‘Unplugged-‘ pdium. Alles was zo opgesteld dat, waar het publiek ook stond, men alle optredens goed kon zien. Het publiek was deze avond vooral gehuld in poncho’s en regenjassen omdat het er zo af en toe toch nog flink uit kwam vallen. Maar dat mocht uiteraard de pret van de feestgangers niet drukken, die voor deze gelegenheid van Groningen of Maastricht waren afgereisd.

De presentatie lag in handen van Nick Nielsen en Jim Bakkum en mochten als eerste de winnaar van het eerste seizoen ‘Bloed, zweet en tranen’ Jason Bouman aankondigen. Velen keken met kippenvel toe hoe hij zijn nieuwe single ten gehore bracht. En nee, geen kippenvel van het koude en natte weer..
In snel tempo wisselden de artiesten elkaar af. Na Jason was het de beurt aan Sieneke, kersverse papa Thomas Berge, Sharon Doorson, George Baker, Lois Lane, Jacques Herb, Do, Frans Duijts, Vinzzent, Glennis Grace, Leonie Meijer, Van Dik Hout, Waylon, Nielson en de jarige Jeroen van der Boom. Een keur aan artiesten dus…
Stuk voor stuk wisten zij het publiek op te trommelen. Polonaise’s op het terrein, handen in de lucht en vele lachende gezichten.

Een concert van de Barry Hay, Flying V Formation sloot deze koude en natte doch gezellige en sfeervolle avond af. De veelal jonge bezoekers keerden tijdens dit afsluitende concert naar huis, wat ervoor zorgde dat het terrein tijdens dit concert ineens erg leeg was.
Ondanks dit hoorde ik alleen maar positieve reacties van de bezoekers om me heen. Laat de 2de editie dus maar gauw komen!

Vanaf 7 september 2013 worden de opnames uitgezonden op SBS 6.

 

Deel: