Om 22.55 uur een compilatie van een aantal optredens op Oerol 2013. Voorafgegaan door een docu over 30 jaar Oerol. Dit alles te zien via Cultura24.

Muziekliefhebbers moeten deze televisieweek afzien: als er al wat muzikaals te beleven is, is dat laat, erg laat. Vanavond om 0.30 uur via BBC de docu ‘Glastonbury’ uit 2006. Uiteraard veel over de geschiedenis van het festival, dat in 1970 startte op een grasveldje en uitgegroeid is tot het grootste openlucht muziekfestival ter wereld.
Optredens en/of interviews met niemand minder dan The Velvet Underground, Nick Cave and the Bad Seeds, Primal Scream, Alabama 3, Billy Bragg, Cypress Hill, The Scissor Sisters, Radiohead, Babyshambles, The Levellers, David Gray, Bjork, Coldplay, Chemical Brothers, Stereo MC’s, Blur, Joe Strummer & the Mescaleros, Ray Davies, Pulp, Faithless, The Bravery, Morrissey, Prodigy, Toots an the Maytals en David Bowie. De docu is een opmaat voor meer Glastonbury aan het eind van deze week.

Als je dan toch nog wakker bent: om 0.24 uur een paar gouwe ouwe uit de archieven van Rockpalast: optredens van Ten Years after, The Faces en Jack Bruce. WDR is deze (uit)zender.

Deel: