24 juni is de verjaardag van de bassist van wellicht een van de beste bands in de wereld: John Illsley van de Dire Straits. Illsley is geboren in 1949 in Leicester, en startte in 1977 met Pick Withers, Mark en zijn jongere broer David Knopfler, de band die hits had als ‘Brothers in Arms’, ‘Money for Nothing’, ‘Sultans of Swing’ en ‘Private Investigations’, hoewel die eerste twee vreemd genoeg nooit de top 25 van de top 40 hebben gehaald. Dire Straits was met de videoclip van ‘Money for Nothing’ de opening van MTV Europe op 1 augustus 1987. Het album ‘Brothers in Arms’ was hét promotiestuk voor de compact disk, die destijds net nieuw was.

Illsley bracht naast Dire Straits ook enkele solo-albums uit. Naast de basgitaar is John Illsley’s andere hobby kunstschilderen. Na Dire Straits is dit zijn hoofdwerk geworden, en hij exposeert zijn schilderijen wereldwijd. Ook heeft Illsley een kroeg in Hampshire, ‘East End Arms’ en is hij partner in twee hotels

Deel: