Ben je toevallig vandaag in Groningen en wil je op stap? Dan hebben wij een uitgaangstip: in De Spieghel speelt vanaf 23.00 uur de band Staton (gratis naar binnen). Volgens hun website is Staton rauwe Pop-Rock; energiek, optimistisch, hysterisch maar ook donker en bij tijd en wijle scherp en cynisch. Sinds de oprichting in 2010 speelt Staton al meer dan 120 keer door heel Nederland en sleutelt de afgelopen 1,5 jr voortdurend aan sound, teksten en volwassen worden.

Het tweede album van Staton staat in de steigers. Voor de productie tekenen producers Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M.,Big Star) en J.B. Meijers (Go back to the Zoo, De Dijk). Stringfellow en Meijers hebben de band uitgedaagd tot het zoeken naar een eigen sound en het vinden van meer diepte in de teksten. Om door te groeien moet je over je eigen grenzen. Dat dit uit je eigen veilige wereld stappen werkt blijkt: Staton knalt en knettert live op de bühne en in de studio.

Staton bestaat uit: Lara Mol: Vocals, Tijn Driessen: Keys en backing vocals, Luc Pustjens: Bas en backing vocals, Michiel Claessen: Gitaar en backing vocals en Niels Nuiver: Drums.

http://youtu.be/HYSUQIcx75U

Deel: