Je staat als jonge act op Pinkpop. Omdat je de Limburgse Popprijs hebt gewonnen. Een grote stap van de reguliere, kleine zalen, plots naar het grote podium. Met alle aandacht die je krijgt: publiek, media, collega’s.

Dit is het verhaal van MADOUX. We volgen haar al sinds het prille begin bij Maxazine. Natuurlijk hadden we ook haar show op Pinkpop kunnen recenseren. Dat bleek niet nodig: alle recensies waren al positief. Maar als we MADOUX nu eens zelf aan het woord zouden laten? Hoe ze het zelf heeft beleefd? Een inkijkje bij MADOUX, door MADOUX:

“Het was een kort nachtje. En de avond tevoren was al zo zenuwslopend. We werken namelijk voor het eerst met visuals, die gelijk moeten lopen met de muziek. Jerome (gitarist/synthbas) belde echter uit zijn studio dat er plots een ‘vage storing’ was, waardoor dus echt niets meer gelijk liep… Hij heeft tot  in de late uurtjes, de avond voor het optreden, doorgewerkt om alles terug op zijn plaats te zetten.

Alles werkte gelukkig weer en zo liepen we in de vroege vrijdagochtend op het backstage terrein van Pinkpop. Op zoek naar onze kleedkamer. De naambordjes gaven aan waar we moesten zijn: Ellie Goulding, Niall Horan… Wij hadden kleedkamer nummer 13. Voor veel mensen is het misschien een ongeluksgetal. Maar voor mij kon het niet meer stuk. Het is mijn geluksgetal, afgeleid van mijn geboortedag: de dertiende februari.

Eenmaal gesoundcheckt besloot ik toch al een kijkje te nemen vanaf de zijkant. De tent begon al langzaam vol te druppelen. En toen was het  moment daar. En ik herinner ik me vooral dat ik bijna schrok van hoeveelheid mensen die er al stonden. Wat een mega energie geeft dat! In de verte ontwaarde ik mijn vriendinnen. Ze hadden een bord gemaakt met mijn hoofd erop. Geweldig.

We gingen ervoor… Na de set was ik echt even in een waas. Zo trots op de band ! En zeker ook een soort opluchting dat alles goed gegaan was. Maar Ik blijf altijd kritisch op mezelf. Ik begon al te analyseren wat ik misschien nog beter had kunnen doen. Maar op dat moment kwamen mijn zusje en de vriendin van onze drummer de hoek om gerend, helemaal enthousiast! Ja, toen was ik echt gerustgesteld en zijn we het met z’n allen uitgebreid gaan vieren.”

Maxazine dankt Lotte Slangen voor haar bijdrage en het ter beschikking stellen van de foto’s.

Foto’s: Jesse Hanssen

Deel: