Music News meldt dat er binnenkort een film over de meiden van Pussy Riot uitkomt. Geregisseerd en geproduceerd door Oscar-genomineerde producer en documentairemaker Mike Lerner (Afghan Star, Hell and Back Again) en regisseur/producer Maxim Pozdorovkin (Capital). Pussy Riot: A Punk Prayer gaat over de drie bandleden die veroordeeld zijn in Rusland voor het uitvoeren van een satirische rocknummer in de meeste heilige Moskou kathedraal van Rusland.

Gefilmd over een periode van zes maanden vertelt deze film het ongelooflijke verhaal van drie jonge vrouwen: Nadia, Masha en Katia, leden van het feministische kunstcollectief Pussy Riot, die een 40 seconde durende “punk gebed” opzegden in de belangrijkste kathedraal van Rusland. Dit optreden leidde tot hun arrestatie op beschuldiging van religieuze haat en mondde uit in een rechtszaak die zijn weerklank had over de hele wereld en het gezicht van de Russische samenleving voorgoed veranderde.

Lerner en Pozdorovkin’s Pussy Riot: A Punk Prayer laat de echte mensen achter hun inmiddels beroemde kleurrijke balaclavas zien. Na bizarre wendingen in de rechtszaak zien we drie jonge vrouwen die terugvechten tegen een rechtssysteem dat ongevoelig lijkt voor logica. Via hun familie en vrienden leren we hoe deze vrouwen zijn getransformeerd van politieke activisten tot hedendaagse iconen. Terwijl Nadia, Masha, en Katia hun overtuigingen verdedigen vanuit een kooi in de rechtszaal, plannen Pussy Riot leden die op vrije voeten zijn nieuwe guerilla-optredens en cultiveren een protestbeweging over de hele wereld.

De film beweegt van farce tot tragedie en weer terug. En onderzoekt hoe politieke en religieuze krachten samenspannen om een ​​voorbeeld te maken van drie jonge kunstenaars die het aandurfden om de aanvaarde normen van de samenleving uit te dagen. Met Nadia, Masha, en Katia, kregen de Russische machthebbers meer dan waarop ze hadden gerekend. Bent u een klaar voor een Pussy Riot?

De film gaat 5 juli in Engeland in première. Wanneer hij in Nederland te zien is, is onbekend.

Deel: