Op 12 juni 2013 vond in de Van Dongen & De Roo Tower in het Kras Stadion te Volendam de opening van Uniek Volendam plaats.
Deze multimediale experience over de cultuur van Volendam werd geopend door Jan Smit en Arnold Mühren.
In het museum geeft Smit de gasten een virtuele tour langs ‘Volendam’, door in gesprek te gaan met inwoners, Jaap Buijs (Volendam Music BV) en je een schets te laten zien van het heden en verleden van Volendam. Dit alles natuurlijk over de Volendamse gewoontes, de sport en de muziek.

Het laatste is een natuurlijk groot onderdeel van Volendam en mag hier dan ook zeker niet ontbreken. Een groot deel van de zaal is dan ook ingericht ‘voor’ de muziek.
Door persoonlijke verhalen van bekende artiesten als Jan Smit, 3JS, Nick en Simon en BZN leer je hen en de muziek beter kennen. Ruim 100 gouden platen geven een beeld van de rijke Volendammer muziekcultuur.

Sportieve en grappige games zorgen voor het wedstrijdelement. Naast het tegenhouden van penalty’s of strafworpen kan men het ‘garnalenpel- of het ZZP-spel spelen. Aan het einde van de rondwandeling speelt men de Volendamquiz.

Uniek Volendam is vanaf donderdag 13 juni 2013 voor het publiek geopend. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag, van 10.00 – 16.30 uur.

Deel: