Met ingang van het nieuwe theaterseizoen versterkt de ervaren theaterprogrammeur Pietie van Veen het artistieke team vanzowel de
Stadsschouwburg & Philharmonie in Haarlem als Schouwburg Het Park in Hoorn. Hiermee gaat de wens voor een nauwere samenwerking tussende theaters in vervulling.

De van origine Haarlemse Pietie van Veen startte in 1991 haar theatercarrière als  jeugdprogrammeur in de Speeldoos (tegenwoordig het Zaantheater). Daarvoor stond zij jaren  voor de klas en gaf in die hoedanigheid les aan onder andere Remco Veldhuis en Najib Amhali.In  1997 werd zij algemeen hoofd programmering van het Zaantheater en in 2008 maakte Van Veen de overstap naar dezelfde functie in de Harmonie in Leeuwarden. Pietie van Veen wordt per 1  september 2013 verantwoordelijk voor de algemene theater- en muziekprogrammering in zowel  Haarlem als Hoorn. Naast Van Veen blijven in Haarlem Marion van Hapert  (jeugdprogrammering) en Liesbeth den Boer (klassieke muziekprogrammering) deel uitmaken  van het artistieke team.

Pietie van Veen is oprichtster van het landelijk programmeursoverleg en neemt regelmatig zitting  in vakjury’s voor onder andere de jaarlijkse cabaretprijzen en jeugdtheaterprijzen. Het is een lang  gekoesterde wens van de schouwburgdirecties uit Haarlem en Hoorn om op dit terrein  samenwerking tussen verschillende zalen te onderzoeken. Jaap Lampe (directeur  Stadsschouwburg & Philharmonie) en Roel Vente (directeur het Park) verwachten hiermee een  efficiencyslag te bewerkstelligen voor beide theaters.

Deel: