De uit Londen afkomstige band Orange Goblin heeft een naam hoog te houden voor wat betreft hun live acts. Vuige, snoeiharde stoner rock waarbij de vergelijking zich opdringt met namen als Black Sabbath en Motörhead, maar Orange Goblin is vooral toch gewoon Orange Goblin.

Ze draaien alweer de nodige jaren mee. Begonnen in 1995, destijds nog onder de naam Our Haunted Kingdom, hebben ze inmiddels alweer 6 studio albums op hun naam staan waarvan het laatste, ‘A Eulogy For The Damned’, eindelijk vorig jaar uitkwam na 5 jaar wachten sinds ‘Healing Through Fire’. Daarnaast kwam vorig jaar ook een live album uit ‘A Eulogy For The Fans’ (opgenomen tijdens Bloodstock op 11 Augustus 2012) dat recht doet aan hun vermaarde live act.

In de “Readers and Critics Polls of 2012” van Terrorizer Magazine werden ze niet alleen uitgeroepen tot “Best Band”, maar vielen daarnaast ook nog in 4 andere categorieën in de prijzen: 2e – Best Album – ‘A Eulogy For The Damned’, 3e – Best Vocalist – Ben Ward, 4e – Best Live Act – Orange Goblin, 5e – Best Bassist – Martyn Millard

Binnenkort doen de mannen Nederland aan. Volgende week donderdag 20 juni staan ze in Patronaat, Haarlem met als support de Vlaamse band Bliksem en 2 dagen later maken ze hun opwachting op de tweede dag van Dokk’em Open Air.

Deel: