Bij een show van Otto Wichers alias Lucky Fonz III kun je van alles verwachten. Zo kwamen wij aan afgelopen donderdag bij de Vera en zien we een briefje staan met ‘Let op! Vanavond Zitplaatsen.’  Iets wat ik zelf nog nooit in de Vera heb meegemaakt bij een concert. Wat fijn is, is dat van tevoren ook middels een briefje word aangegeven voor degene die willen praten, beter aan de bar in de kelder kunnen plaats nemen. Geroezemoes tijdens het optreden willen ze zo de kop insteken. Als we de zaal in komen zijn de stoelen en banken al aardig gevuld. Uitverkocht is het niet, maar zo zittend in de zaal geeft het een gezellige sfeer.

Lucky Fonz toert met zijn vijfde album ‘All Of Amsterdam’ het land door. Na zijn Nederlandstalige uitstap, 3 jaar geleden (Hoe Je Honing Maakt) is het nu weer tijd voor het Engelse werk. Terug naar het begin, zonder band, alleen zang, gitaar of piano.

Als je zoals ik vaker naar een concert van Lucky Fonz bent geweest weet je dat het alle kanten op kan gaan. Van complete stilte in de zaal door de gevoelige liedjes, naar lachsalvo’s over de grappige teksten of opmerkingen. Vandaag is niet anders.
Er komen zowel nieuwe als oude nummers voorbij. ‘Lampedusa, He Loves You, Wat ik zou zeggen als het kon, Hel, Sotry of A Bird’. Zoals vaak is er hier ook weer veel interactie met het publiek. Je mag je vinger opsteken als je vragen hebt. Blijkbaar vind het publiek dit nog een beetje eng. “In Groningen komt men vaak met praktische vragen’  moedigt Otto ons aan. Dan is er iemand die het aandurft.
“Wat voor zoogdier zou je willen zijn, als je geen mens was”
Na een aantal dieren te willen zijn, maar die geen zoogdier zijn komen we uit bij een Walvis, omdat die afstammen van herten. Zo word de interactie met het publiek ook nog eens educatief.

Halverwege de show mogen we verzoeknummers roepen. Ik heb nog geen enkele keer meegemaakt dat ‘Ik Heb Een Meisje’ niet werd aangevraagd, nu geen uitzondering. Het is dan ook de grootste hit van Lucky Fonz III. Iedereen zingt eerst voorzichtig, maar dan luid mee met het aanstekelijke ‘Ooooh, Ooooh, Oooh’. Natuurlijk word ook ‘All My Days’ aangevraagd, waar het publiek de ‘Ooooh, Oooh, Oooh’s’ kan inruilen voor een makkelijk te fluiten deuntje. Het briefje bij de deur, over het niet praten in de zaal werkt goed. Lucky Fonz is makkelijk te horen zonder versterker waardoor hij met gitaar de zaal doorkan om iedereen aan te moedigen om mee te fluiten.

Hoewel het publiek nog geen genoeg heeft van Lucky Fonz’ liedjes en verschijning moet er toch een einde komen aan het concert. Lucky Fonz heeft nog 1 vraag aan ons doormiddel van een voor mij nog onbekend liedje: ‘Kan je verliefd worden op een raamkozijn? Een paars konijn?’  ‘NEE, NEE, NEE’
Was de vraag geweest kan je verliefd worden op Lucky Fonz? Had ik luid geroepen: ‘JA, JA, JA’

Deel: