Donderdagavond zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de 3FM Awards 2013 uitgereikt. Kensington deed goede zaken en gaat met de Awards naar huis voor Beste album en Beste live act. De 3FM luisteraars belonen de band Racoon met drie awards: voor Beste single, Beste band en Beste artiest pop. De 3FM Awards zijn de radioprijzen van Nederland. De 3FM luisteraars bepalen welke artiesten met een award naar huis gaan. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Ruim 750.000 stemmen werd uitgebracht.

De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show waren optredens te zien van Kane, Blaudzun, Caro Emerald, The Opposites, Racoon, Laura Jansen, Kensington, Handsome Poets, Douwe Bob, Nielson (met gastoptreden van Miss Montreal) en Mister and Mississippi.

Deel: