Op 24 en 25 mei zal de Amerikaanse comedian Judah Friedlander optreden in het Rozentheater in Amsterdam en 013 in Tilburg. Friedlander is ook bekend als Frank Rossitano in de populaire serie 30 Rock. De voorverkoop start op zaterdag 13 april om 10 uur.

Judah Friedlander begon zijn carrière in 1989 als stand-up comedian, een vak dat hij ondanks zijn succesvolle rollen in films en series altijd als belangrijkste bezigheid is blijven zien. Met zijn aparte uiterlijk (grote bril, vadsig haar, een truckerscap en T-shirt) en gortdroge, ironische humor is Judah een unieke verschijning. Zijn shows zijn nooit hetzelfde. Iedere keer verzint hij nieuwe grappen, husselt hij zijn setlist door elkaar en improviseert er op onnavolgbaar grappige wijze op los.

Op het podium is Judah de World Champion. World Champion in alles. Hij is de beste in alle sporten, hij is de beste minnaar en het beste rolmodel voor kinderen. Hij is World Champion in martial arts. Sterker nog: er is een extra donkere tint zwart uitgevonden voor zijn zwarte band. En natuurlijk is hij de World Champion comedy. Vandaar dat hij ook te gast was bij meer dan 100 TV-shows, waaronder David Letterman, Conan O’Brien, Jimmy Fallon en Jay Leno.

Hoewel Judah Friedlander een echte stand-up comedian is, kent het publiek hem voornamelijk van zijn rollen als acteur. In de populaire comedyserie 30 Rock, dat in Nederland dagelijks door Comedy Central wordt uitgezonden, speelt hij Frank Rossitano: een oversekste lapzwans die nog bij zijn moeder woont. Daarnaast acteerde hij in series als Spin City, Curb Your Enthousiasm en Flight Of The Conchords. Ook was hij te zien in films als Meet The Parents, Full Grown Men, Zoolander, The Wrestler en Along Came Polly.

Op vrijdag 24 mei zal Judah Friedlander een optreden geven in het Rozentheater aan de Rozengracht in Amsterdam. Dit is de nieuwe thuishaven van het comedycollectief Boom Chicago. Op zaterdag 25 mei speelt Friedlander in 013 in Tilburg. Mis deze kans niet om een van de meest originele comedians ter wereld aan het werk te zien in een hilarische stand-up show!

Deel: