Donderdag 24 november start cabaretier Jasper van Kuijk, winnaar cabaretfestival Cameretten 2010, zijn debuuttournee ‘t Kan Nie Op’ in de sfeervolle kleine zaal van Theater Zuidplein. Vanavond verkent Jasper wat het met je doet als je de wereld alleen bekijkt via je televisiescherm. Hij weeft een web van hilariteit en venijn om er bij tijd en wijle zelf in verstrikt te raken. Met fileermes, vergrootglas, botte bijl en lachgas gaat hij zijn leven te lijf.

Jasper van Kuijk won zowel de jury- als de publieksprijs tijdens Cameretten 2010, een zeer sterke editie van Nederlands oudste en grootste cabaretfestival. De jury roemde zijn prettige podiumpersoonlijkheid, de poëtische kracht van zijn teksten, zijn aangenaam hese zangstem, maar bovenal zijn ijzersterke actuele thematiek. De Volkskrant omschreef zijn programma als een vrolijk-vurig pleidooi tegen de versimpeling en leukheidscultus, intelligent opgebouwd en opvallend geëngageerd.

Eerder was Jasper te zien in de cabaretformatie Delfts Blok die in 2001 het Groninger Studenten Cabaretfestival won. Nadat deze groep stopte bracht een van zijn eerste solo-optredens hem in de finale van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en werd hij vervolgens opgenomen in De Cabaretpoel van TC management waarin hij ruim twee jaar de tijd kreeg om zijn talent verder te ontwikkelen.

Deel: