Kabinet. Ineenstorting. Chili. Eyjafjallajökull. Chili con carne. Puinhopen. Paars Plus. Bruin. Pim Fortuyn. Chocoprins Gijs. Hosti. Maar toch nie. Schijnheilig. Karl Noten. Olga Commandeur. 
 
Na een wat langzame start met wat stom gegniffel in de zaal -omdat het moet- komt Rutger langzaam los met het op geheel eigen wijze doornemen van het afgelopen jaar. Natuurlijk moeten daarbij ook de nodige grenzen worden opgezocht en warempel, er zaten een paar rake klappen tussen! We hebben natuurlijk al eerder alternatieve versies van het kerstverhaal gehoord, maar deze was ook zeer overtuigend gebracht!

 
Een oudejaarsconferentie kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder een scherpe analyse van het WK, de kabinetsformatie, de Limburgers die daarbij komen kijken, en natuurlijk de kruistocht van zijn grote voorbeeld Youp tegen de klantgerichte helpdesk-ellende. En alhoewel zo'n jaaroverzicht toch al gauw een opsomming wordt, weet Rutger de onderwerpen die de revue passeren op compleet onlogische manieren met elkaar te verbinden, wat bij het publiek uiteindelijk voor de nodige WTF momenten zorgde en maakte dat er zelfs een keer een grapje uitgelegd moest worden..
 
Al met al een vermakelijke show, met een mooie moraal op het einde, waarbij het publiek op een 'verfrissende' manier bij de voorstelling wordt betrokken.
Deel: