Er zal op 22 februari een nieuwe cd, 'Bootlegs 2: From Memphis to Hollywood' van Johnny Cash uitgebracht worden met nog niet eerder gereleased materiaal. De dubbel cd zal hoofdzakelijk werk bevatten uit zijn beginperiode 1954-1969. CD1 bevat onuitgebrachte demo opnames en outtakes toen hij nog bij Sun Records zat, het label waar ook Elvis Presley en Roy Orbison hun eerste contract tekenden.

Buiten de opnames gemaakt in deze studio, bevat de CD ook een radio-uitzending welke door Cash gepresenteerd is. Op CD2 staan singles die nooit op een album zijn verschenen, diverse B-sides en outtakes uit de Colombia Records periode. Deze dubbel cd verschijnt een klein jaar na de release van zijn laatste sudio album getiteld ‘American VI: Ain’t No Grave’. Voor de clip van ‘Ain’t No Grave (Gonna Hold This Body Down)’ zou het zommaar kunnen gebeuren dat Cash hier postuum nog een Grammy Award gaat krijgen. 250.000 mensen uit 172 landen hebben de clip gemaakt. Fans werden uitgenodigd om een frame van deze video te bewerken. Iedere inzending is tot één clip samengevoegd en het resultaat is een mooie video. Mocht hij de Grammy krijgen, dan zal dit zijn derde zijn sinds hij in 2003 overleed.

Deel: