Vorige week ging 5 In The Picture van start, en deze week gaan we rustig verder met een verzameling van vijf nieuwe nummers van de afgelopen week of maand. Deze nummers zijn niet zomaar een samenraapsel, maar zijn getoetst aan mijn smaak. In een paar zinnen probeer ik jou te overtuigen deze nummers een kans te geven en als jij er dan net zo enthousiast over bent als ik is dat toch mooi meegenomen op de valreep van het oude jaar. Dit keer o.a. een nieuw nummer van Gorillaz en folk- en singer-songwriterliefhebbers kan ik vast interesseren met een nieuw nummer van Bright Eyes.

Tapes ’n Tapes – 'Freak Out'
In de eerste week van het nieuwe jaar verschijnt het derde album van deze Amerikaanse band die geen gebruik maakt van een producer om alles ‘glad’ te laten klinken en om die reden lo-fi genoemd wordt. Eén van de redenen dat ik dit nummer heb gekozen is vanwege de videoclip waarin een tape van een oud-en-nieuwfeest te zien is, maar de belangrijkste reden is dat dit een energiek rocknummer is met popelementen waardoor het catchy en zeer dansbaar is.

{slide=Tapes 'n Tapes – Freak Out}http://www.youtube.com/watch?v=RBv82B6bF4k{/slide}
 
Gorillaz – 'Amarillo'
Eerder deze week maakte wij al melding van het kerstcadeautje van Gorillaz in de vorm van een nieuw album. Het nummer dat mij persoonlijk het meest aansprak is 'Amarillo'. Een dromerig nummer in die typische Gorillaz-stijl. Opvallend is de loop die zich tot het eind blijft herhalen en waarvan je verwacht dat je er op een gegeven moment gek van wordt, maar dat is bij mij tot op heden niet gebeurt.
 
{slide=Gorillaz – Amarillo}http://www.youtube.com/watch?v=kiUhWkPtayw{/slide}
 
Joan As Police Woman – 'The Magic'
Volgende maand komt alweer haar vierde album uit, maar groot succes is ondanks alle positieve kritieken nog uitgebleven. Misschien dat Joan Wasser, zoals ze in het echt heet, met deze plaat wel weet door te breken. De single is in ieder geval catchy genoeg om ook bij het grote publiek aan te slaan. Het enige wat ze dan nog nodig heeft is airtime op radio, of natuurlijk op internet. En daar wil ik best een steentje aan bijdragen, dus hup, luisteren en deel de clip met iedereen!
 
{slide=Joan As Police Woman – The Magic}http://www.youtube.com/watch?v=ZPqVig-ggMw{/slide}
 
Bright Eyes – 'Shell Games'
Het heeft eventjes geduurd, maar na iets meer dan drie jaar komt Bright Eyes binnenkort ook weer met een nieuw album. Conor Oberst, singer-songwriter en daarmee veruit het belangrijkste lid van de band, heeft niet stilgezeten in de tussentijd, want was deel van het folk-project Monsters Of Folk dat vorig jaar niet onopgemerkt bleef.  Omdat de fans van Bright Eyes nauwelijks meer kunnen wachten heeft de band besloten een eerste nummer gratis aan te bieden als download. 'Shell Games' bevat synths en best harde rock elementen wat mij toch wel lichtjes verbaasd. Maar de stem en de teksten van Conor Oberst voeren gelukkig nog steeds de boventoon in dit afwisselende nummer dat beter wordt na meerdere luisterbeurten.
 
{slide=Bright Eyes – Shell Games}http://www.youtube.com/watch?v=yLAMg6o5w2s{/slide}
 
The Boxer Rebellion – 'Step Out of the Car'
In 2011 kunnen we ook van The Boxer Rebellion een nieuw album verwachten, en 'Step Out of the Car' is de eerste single. Deze band die in Engeland hun thuisbasis heeft, maar ook bestaat uit een Amerikaan en een Australiër, doet mij in dit nummer denken aan Radiohead, vooral de zang; licht dramatisch, weinig toonverschil, korte zinnen, maar niet saai. De single klinkt alvast goed, dus ik ben benieuwd wat de rest van het album straks brengt.
 
{slide=The Boxer Rebellion – Step Out of the Car}http://www.youtube.com/watch?v=9KI44Mffs2c{/slide}
Deel: