Voor de 5e maal is vrijdag 12 november de Nacht van Brabant georganiseerd. Een feest waar het woord gezelligheid best met een hoofdletter G geschreven mag worden. Bij binnenkomst een warm ontvangst, in een goed georganiseerde hal waar mensen uitzicht hebben op het grote podium. Helaas zat het weer niet echt mee, het regende behoorlijk en ik heb meerdere malen een nat pak gehaald door dat ik iets in de auto was vergeten.

Binnen mocht dat de pret niet drukken en half Brabant ging uit haar bol! Zelfs ik! Bij sommige artiesten gingen ik en de beveiliging vrolijk in de polonaise naast het podium! Met artiesten als: Frans Bauer, Frans Duijts, Thomas Berge, Grad Damen, Charlene, Feestteam, One Two Trio, Henk Damen, Alex, Rob van Daal, Rene Schuurmans en presentator/Apres ski DJ Maurice was de line-up weer top. Ook Wolter Kroes stond gepland, maar is door zijn ziekte momenteel niet in staat om op te treden.

De avond begon met DJ Maurice, Henk Damen en Alex om de sfeer er goed in te krijgen, en dat lukte ze goed! Omstreeks acht uur betrad Grad Damen het podium, en deed nog extra nummers omdat Charlene vertraagd was. Het Feestteam begon gelijk lekker en knalde letterlijk Merchandise in het publiek met een groot pistool! De vlaggetjes werden uitgedeeld en knallen maar! Den bos(ch) ging los! Toen kwam de bekende Rob van Daal op het podium, en One Two Trio met hits die wij allemaal kende van de basisschool! Zo zie je maar, je hoeft niet altijd nieuwe nummers te spelen om het publiek te vermaken met daarna Rene Schuurmans.

Thomas Berge (met band) zong zijn nummers afgewisseld met nummers uit de Beste Zangers van Nederland en nummers die hij zelf mooi vindt zoals van Robbie Williams. Frans Duijts (met band) deed daarna, na een afwezigheid van enkele maanden zijn repertoire en een achterhoekse traditie begon, bier gooien! Niet omdat mensen de muziek niet goed vonden, maar het tekende wel de sfeer van gezelligheid. (al waren de achterhoekers wel verdwaald in Brabant). Na de hele avond al mee te hebben genoten van de muziek moest Frans Bauer zelf ook (met band) het podium op, en sloot de avond af met zijn bekende hit.

Kortom, het was een gezellig feest, leuke artiesten en goed georganiseerd. Hopelijk komt er een 6e Nacht van Brabant!


Foto’s (c) 2010 Iris Janssen/Danny van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: