Het lijkt een toekomstbeeld, maar [[Michael Jackson]] wilde jaren geleden al graag een cloon van zichzelf. De in juni overleden ster onderging in 1996 verschillende driedimensionele scans om zo een virtual reality beeld van zichzelf te verkrijgen. De scans, die nu in een archief liggen opgeslagen, zijn zo goed dat ze in de toekomst kunnen worden gebruikt in video-slips, computerspellen en zelfs in films. De eigenaar, een Amerikaanse zakenman die anoniem wil blijven, heeft de scans enkele malen voor 1 miljoen dollar aangeboden, maar verwacht dat de marktwaarde de komende tijd nog flink in prijs zal stijgen. De scans zijn van een 37-jarige Jackson, met originele neus, en in de bloei van zijn leven. Ironisch genoeg kostte de begrafenis van Jackson ook 1 miljoen dollar, de prijs die hem voor altijd virtueel in leven zou kunnen houden.

Deel: