Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Olivia Rodrigo @ Sportpaleis.

Concerttip dinsdag 21 mei: Olivia Rodrigo @ Sportpaleis

Na het verbreken van records met haar debuutalbum ‘SOUR’, dat 4x Platina werd en het snelste album in de geschiedenis is waarvan alle nummers zijn gecertificeerd als RIAA Platina of hoger, maakt Olivia Rodrigo een terugkeer met haar nieuwe album ‘GUTS’. Geproduceerd door en mede-geschreven met Daniel Nigro (haar belangrijkste creatieve partner op SOUR), intensiveert elk nummer de emotionele eerlijkheid die altijd haar verhalen heeft doordrenkt. Rodrigo breidt haar expressieve palet uit en ontdekt volledig nieuwe dimensies van haar artistieke vermogen, zoals te zien is in de leidende single ‘vampire’.

De single ‘vampire’ bereikte de nummer 1-positie in de UK Official Singles Chart – een gebeurtenis die Rodrigo de vrouwelijke artiest maakte met de meeste nummer 1-hits in het VK dit decennium. ‘vampire’ verzamelde meer dan 100 miljoen gecombineerde streams in de eerste week en stond op nummer 1 in Australië, Nieuw-Zeeland en Ierland. De 20-jarige is de jongste artiest in de geschiedenis van de Hot 100 die drie hits op nummer 1 debuteert.

Deel: