De Melkweg was het toneel van een onvergetelijke avond met de opkomende ster Claude. Ondanks dat hij nog maar vier nummers heeft uitgebracht, wist hij de zaal te vullen met een energie alsof het zijn duizendste show was.

De in Congo geboren Claude maakt in razend tempo naam in de Nederlandse muziekwereld. Na een avontuur in The Voice Kids (in 2019 haalde hij de tweede ronde) bleefde hij in 2022 zijn echte doorbraak met Ladada. Sterker nog: hij haalde meteen de koppositie in de Top 40 en ook vervolgsingles Layla en Vas-y haalden de top 10.

Met slechts vier nummers op zijn naam heeft Claude dus al een indrukwekkende aanhang opgebouwd en staat hij bekend om zijn energieke optredens. Hij opende de avond met het in 2023 uitgebrachte Layla en later volgden ook de eerder genoemde singles en Ecoutez-Moi, zijn meest recente werk.

Wat mag je verder verwachten van een artiest die nog geen al te groot repetoir heeft? Claude had daar een duidelijk antwoord op en speelde veel nummers die hem de afgelopen twintig jaar hebben geïnspireerd. Een voorbeeld daarvan was Onderweg van Abel, dat op zo’n gevoelige manier werd uitgevoerd dat het publiek even ademloos toekeek.

Dat was op veel andere momenten allerminst het geval, want de fans van Claude zongen zijn hits luidkeels mee. Dat maakte eens te meer duidelijk hoe snel Claude is uitgegroeid tot een van de grootste jonge artiesten van Nederland. Dat hij zijn fans zeker niet voor lief neemt liet hij duidelijk merken door constant contact te zoeken met het publiek en ook regelmatig handjes uit te delen aan de fans op de eerste rij.

Claude wordt weleens de Nederlandse Stromae genoemd en dus mocht ook een nummer van een van zijn grootste voorbeelden niet ontbreken. Alors on Danse was ook in Nederland een dijk van een hit en tijdens de uitvoering van Claude ging het helemaal los in de Melkweg.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor Claude de hits van Stromae niet meer nodig heeft om de Melkweg én grotere zalen te vullen met zijn eigen muziek. Claude lijkt er in ieder geval klaar voor en dus zijn we benieuwd wat de komende jaren voor hem gaan brengen.

Foto’s (c) Marjolein van Veldhuizen

Deel: