Het is vrijdag 5 april als Spite in Bibelot, Dordrecht staat voor zijn Dedication to Flesh tour. Support op deze avond komt van Bodysnatcher, Boundaries en Mouth for War. Helaas blijkt op het moment dat de deuren open moeten gaan dat er nog wat technische issues spelen, waardoor de deuren uiteindelijk kort voor 8 uur (in plaats van de geplande half 7) open gaan. Hoewel technische problemen vaak nog wat nasleep kunnen vinden, moet ik het team van de Bibelot wel een applausje geven; alles leek zodra de zaal open was alsof er geen vuiltje aan de lucht was.

Foto (c) Megan Keijzer

Als Mouth for War zijn set opent, staat het grootste deel van het publiek helaas nog op de trappen te wachten om de zaal binnen te komen. Desalniettemin knallen de heren er goed hard in en is er bij binnenkomst al aardig wat beweging te vinden. Verbazingwekkend is het niet, want de zelf benoemde ‘Mosh Metal’ is lekker groovy.

Op het moment dat Boundaries zijn set start is goed te merken dat deze avond bijna is uitverkocht, want de zaal staat goed afgeladen. Het duurt niet lang voor het publiek een moshpit opent tijdens de uiterst sterke set van dit vijftal. Met voldoende afwisseling binnen de nummers is de band zeer entertainend, en de actieve lichtshow ondersteunt dit alleen maar.

Zodra Bodysnatcher zijn set begint is het duidelijk dat iedereen zijn best doet de opgelopen vertraging in te halen. De groovy deathcore van de heren lijkt direct aan te slaan, en gecombineerd met de vele mosh calls van de vocalist zorgt dit er voor dat de pit goed door blijft razen. Onder een goed aansluitende lichtshow zet het viertal een zeer brute set neer, die ongetwijfeld nieuwe fans zal hebben gecreëerd.

Spite start zijn set net na half 11, iets meer dan een halfuur later dan gepland. Van het feit dat het wat later is trekt de band zich niks aan, want ze staan direct vol energie op het podium. Muzikaal zijn de heren extreem goed in vorm, en ze weten het publiek direct goed te bespelen, waardoor de pit groter en voller is dan voorheen. Met een flitsende lichtshow, veel beweging op en voor het podium en een sterk gespeelde show zet het viertal een geniale show neer, die laat zien dat ze klaar zijn voor de grotere podia.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: