Toen ik de albumcover voorbij zag komen tussen de nieuwe releases sprak die mij aan. Dat kon haast niet anders dan een classic rock-achtige plaat zijn. Nu is het dat ook en daarbij ook nog eens best een lekkere. Er is een opmars bezig in de new wave of classic rock en Rumboat Chili gaat mee. Tijdens het luisteren schiet Dirty Honey me te binnen, nog zo’n fijn bandje. Zeker qua vocals verschilt het niet heel veel.

Nu moet ik wel zeggen dat de zang die hier verzorgd wordt door Cameron Levesque en Jacob LeMieux wat minder krachtig klinkt, met in de kopstem en hoogte wat moeite. Daar valt nog wat te winnen. Verder bestaat de band uit Christian Eagleson op lead gitaar, Adam LeMieux op de bas (op de bandfoto ook goed te zien dat hij familie is van Jacob) en Dante McIntyre op drums. Levesque is naast lead vocalist ook gitarist en Jacob verzorgt de toetsen.

Rumboat Chili levert met ‘All The Time In The World’ een plaat af met voldoende variatie. Alles is wel ergens vanaf te leiden en dat mengen ze samen tot een leuk album. Zo horen we bijvoorbeeld op het steviger riffende toch tragere ‘Retribution 2’ in de orgelpartijen Deep Purple en Uriah Heep terugkomen. Een mooi contrast met het helaas veel te korte instrumentale ‘Night Light’ waar je gelijk hardop Pink Floyd roept. Het drumwerk is hierin zeer duidelijk geïnspireerd op Nick Mason. De plaat wordt tevens ook afgesloten met instrumentale track, dit is wel een redelijke lengte en komt dan weer uit het Southern rock hoekje met Allman Brothers-invloeden.

Het album zit vol met fijne solo’s, niet veel te lang, juist een fijne lengte waardoor je benieuwd bent hoe dit live zal zijn. Of ze er dan een extended version van maken. Door de eerder genoemde variatie verveelt dit album geen moment, het is nergens moeilijk in het gehoor. Dit is een simpele lekkere hap, die naar meer smaakt en naar mijn gevoel nog wat verfijnd kan worden. Misschien is die overvloed aan variatie ook een soort valkuil. Dat de band nog niet precies weet welke kant ze nu exact op willen met hun sound.

Zeker voor de classic rock fans is Rumboat Chili er zeker eentje om in de gaten te gaan houden. Er is al een eerder album van de band uitgekomen, dus hopelijk horen we in de toekomst meer van deze mannen. (6/10) (Rumboat Chili Studios)

Deel: