In het bruisende Doornroosje in Nijmegen was het enkele tickets na een volledige uitverkoop voor het langverwachte optreden van de Franse soulzanger Ben L’Oncle Soul. De atmosfeer was doordrenkt met enthousiasme, en Ben creëerde een onvergetelijke avond met zijn unieke stem en tijdloze stijl.

CATT

In een opwindende avond vol soulvolle klanken maakte CATT, ook bekend als Catharina Schorling uit Duitsland, haar Nederlandse debuut als openingsact voor het concert van Ben l’Oncle Soul. Het was een primeur die het publiek niet snel zou vergeten, want CATT liet een diepe indruk achter met haar uitzonderlijke stem en veelzijdige muzikaliteit.

Gewapend met een scala aan muziekinstrumenten, waaronder zang, toetsen, trompet en trombone, betoverde CATT het publiek met haar indrukwekkende talent. Haar stem, krachtig en expressief, sneed door de zaal en vulde de ruimte met een magnetische energie. Het was duidelijk dat deze dame niet alleen een zangeres was, maar een complete muzikale kracht die verschillende instrumenten beheerste.

Ben L’Oncle Soul

Benjamin Duterde, beter bekend onder zijn artiestennaam Ben L’Oncle Soul, is een getalenteerde Franse soulzanger en songwriter, geboren op 10 november 1984 in Tours, Frankrijk. Zijn muzikale reis begon in zijn vroege jeugd, en hij ontwikkelde al snel een passie voor soul, jazz en rhythm-and-blues. Bekend om zijn charismatische persoonlijkheid, had Ben veel interactie met het publiek in Doornroosje. Daardoor werd de connectie tussen artiest en fans nog sterker. Zijn warme en krachtige vocalen zorgden voor een verfrissende aanwezigheid binnen het soulgenre, waarbij hij zowel originele nummers als bekende hits op unieke wijze vertolkte, waardoor het publiek werd geraakt en verleid.

Dertien jaar na zijn wereldwijde doorbraak met de dansbare cover van ‘Seven Nation Army’ (The White Stripes), bewees Ben L’Oncle Soul dat hij veel meer te bieden heeft dan alleen covers. Zijn unieke interpretatie, doordrenkt met zijn eigen soulvolle stijl, maakte hem een sensatie in de muziekwereld en vestigde zijn naam als een vernieuwer binnen het soulgenre. Met zijn eigen muziek omarmt hij een breed scala aan stijlen, waaronder Motown-achtige soul, nineties r&b, hip hop, reggae en jazz.

Door de jaren heen heeft Ben L’Oncle Soul zijn discografie uitgebreid met albums als ‘A Coup de Rêves’ (2014), ‘Under My Skin’ (2016), maar ook zijn recente albums, ‘Addicted to You’ (2020), ‘Red Mango’ (2022) en ‘Is It You?’ (2023), getuigen van zijn buitengewone productiviteit. Veel muziek van die albums, alsmede het nieuwere ‘A Rose’, dat hij bracht met een herkenbaar ‘Mas Que Nada’ outro; het ging er in als zoete koek. Maar ook de cover van Rihanna feat Mikky Ekko, ‘Stay’, kon op het nodige enthousiasme rekenen van het toegestroomde publiek.

Het optreden was een meeslepende ervaring vol energie en passie. De setlist, met hits als ‘Soulman’, ‘I Love This Game’, en ‘Carry Me’, gaf een indrukwekkend overzicht van zijn veelzijdige repertoire. De toegift, met het meeslepende ‘All My Life’, sloot de avond af op een hoogtepunt. Ben L’Oncle Soul bewees opnieuw zijn muzikale veelzijdigheid en wist het publiek te verleiden met een onvergetelijk optreden vol energie en passie. Een soulvolle avond in het hart van Nijmegen die de aanwezigen nog lang zal bijblijven.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: