Dark pop? Art pop? Dark art pop? Zeg het maar. Maar wat doet de naam er toe? Fortress heeft ‘gewoon’ alweer een heerlijke nieuwe single gemaakt: ‘Colours’. Fortress is het trio Joppe Vanwetswinkel (toetsen), Nils Tijtgat (bas) en natuurlijk zangeres, producer en ‘het gezicht’ Hanne Torfs. Zij geeft met ‘Colours’ niet alleen hun eigen black and white video een ontvlammende kleur, maar doet dat ook zeker met de dansvloer.

‘Colours’ is een lekker lange single, waarin je jezelf heerlijk kunt onderdompelen. Zoals Hanne zelf zegt: “Het is het moment waarop onze herinneringen weer kleur krijgen, de gedachten aan warme zomers en een eerste kalverliefde…

Iedereen heeft deze mooie, zoete en warme herinneringen, toch ? In ‘Colours’ worden ze gedrenkt in een lekkere beat, met een flinke scheut aangename melancholie. Waardoor je de voetjes op de vloer kunt houden, maar er ook heerlijk boven weg mag zweven. En over herinneringen gesproken: De jaren ‘80 synthy sfeer, is nooit ver weg… Maar mijmer niet te veel. En luister ook naar de subtiele gelaagdheid in het nummer. ‘Colours’ is niet zo maar een danstrack. Het is ‘gewoon een heerlijke popsong, dark and arty tegelijk.

 

Deel: