Het lopende seizoen Americana Mondays in Muziekgebouw Eindhoven wordt in het nieuwe jaar vervolgd op maandag 8 januari met The Golden Glows. Het Belgische akoestische close harmony trio bracht in december hun album uit via het Nederlandse kwaliteitslabel Excelsior en komt dat in M (voorheen Meneer Frits) live presenteren. In de reeks tweewekelijkse rootsmuziekconcerten in M (voorheen Meneer Frits) staan in het eerste kwartaal van 2024 verder achtereenvolgens de met lovende albumrecensies overladen Amerikanen Josh Gray en Buffalo Nichols, de Helmondse topgitaristen Leif de Leeuw & Sem Janssen (met hun gloednieuwe gezamenlijke album), het soulvolle en bluesy Five Dollar Shake uit Utrecht (als onderdeel van hun release tour) en het Amsterdamse folkduo The Lasses op het programma.

Americana is een verzamelnaam voor country, folk, blues en andere aanverwante rootsstijlen en is een door het Nederlandse – en niet in het minst het Eindhovense – publiek gewaardeerd genre dat nog steeds aan populariteit wint. Generatie op generatie ontdekt deze oorspronkelijke vorm van muziek en jonge muzikanten geven er een eigen draai aan. In de jaren negentig vormden de Eindhovense singer-songwriter Ad van Meurs en zijn partner Ankie Keultjes een pioniersduo door artiesten van over de hele wereld uit te nodigen voor een optreden in hun eigen stad. Sinds 2006 is Meneer Frits (inmiddels M) het podium voor deze concerten, toen nog onder de noemer Ad van Meurs Presenteert en – na diens overlijden in 2017 – de Maandag van Van Meurs. Onder de naam Americana Mondays wordt sinds 2022 deze goede traditie op de maandagavond in Eindhoven voortgezet: met aandacht genieten van de beste artiesten in een sfeervolle, comfortabele en gastvrije setting, waarbij je je voor even in een muziekcafé in Nashville waant.

Agenda Americana Mondays in M eerste kwartaal 2024
:
8 januari – The Golden Glows (support Scott & Young)
22 januari – Josh Gray (support Biko van Deijck)
5 februari – Buffalo Nichols 

19 februari – Sem Jansen & Leif de Leeuw
4 maart – Five Dollar Shake
18 maart – The Lasses

Deel: