In deze unieke show vieren de muzikanten van Amy’s begeleidingsbands haar tijdperkbepalende muziek en live optredens, de enige volledig authentieke heruitvinding van het Amy Winehouse-geluid. Met als frontvrouw de uitzonderlijke jonge zangeres Bronte Shande en met visuals op het scherm is deze unieke show een onvergetelijke ervaring voor publiek over de hele wereld. Dit alles onder de bezielende leiding van haar langdurige muzikaal directeur/bassist Dale Davis en Amy’s goede vriend vanaf het allereerste begin van haar carrière.
Amy Winehouse was voor zovelen gewoon de grootste artiest van haar generatie, gemist door iedereen die van haar en haar muziek hield – ga met ons mee op een vreugdevolle en emotionele reis om Amy’s ongelooflijke songbook te vieren met de muzikanten en band die haar het beste kenden en hielpen bij het creëren van haar tijdloze geluid, zowel op het podium als in de studio. Met ‘Rehab’, ‘Back To Black’, ‘Valerie’, ‘Love Is A losing Game’, ‘Tears Dry On Their Own’, ‘I’m No Good’ en nog veel meer.
Dale Davis – Amy’s MD/bassist en vriend: “Amy was geweldig. Ze had zo’n groot hart en gaf alles aan haar muziek en de mensen van wie ze hield. Ze heeft zo’n belangrijke muzikale erfenis en met Forever Amy willen we die over de hele wereld levend houden.”
De Groene Engel was tot de laatste stoel uitverkocht voor dit inderdaad bijzondere concert. Dat gegeven liet zien dat Amy Winehouse nog niet vergeten is door een groot publiek. De leeftijden van het aanwezige publiek varieerden van 12-jarige tieners tot zestigers. Mooi om te zien dat beide leeftijdsgroepen meezongen met alle nummers van Amy die toch alweer minstens 12 jaar geleden werden uitgebracht.
De visuals versterkten de show en de gebrachte nummers. De high heels bij ‘Fuck me Pumps’, de dansers uit de liveshow in 2007, alles klopte. Bronte had contact met het publiek en de visuals deden de rest. De zang van de frontvrouw had op talrijke momenten veel gelijkenis met Amy. De muzikanten waren authentiek en hadden zichtbaar plezier in Oss.

Het publiek had dus ook plezier met de eerder in het verslag genoemde nummers. Aangevuld met ‘Cupid’, ‘Me+Mr. Jones’, ‘Addicted’ werd het een gedenkwaardige avond.
De avond werd afgesloten met een van haar grootste hits ‘Valerie’ en een dankwoord van Dale Davis aan Amy voor al haar mooie muziek en aan het enthousiaste publiek.

Voorlopig is Amy nog alive and kicking.

Deel: