Na een succesvolle editie van Charly Lownoise & Friends in 2022 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Afgelopen vrijdag was MartiniPlaza in Groningen het decor van de 2023 editie van Charly Lownoise & Friends. Samen met een aantal muzikale vrienden had Charly Lownoise een leuk avondje in petto voor het feestende publiek in het hoge noorden.

Op een onstuimige vrijdag avond met onweer, hagel en wind wisten vele bezoekers toch de weg richting MartiniPlaza in Groningen te vinden. Wat is er nu beter dan het weekend beginnen met een goed feestje? Een DJ-Team en Jannes mochten het spits afbijten en zorgden ervoor dat het publiek al lekker in feeststemming kwam met meezingers en de foutste hits in combinatie met kleurrijke visuals. Daarna was het aan Ricardo Moreno om de temperatuur in MartiniPlaza wat te laten stijgen met zeer fijne stampende beats. Ook het enthousiasme waarmee Ricardo Moreno draaide sloeg over op de bezoekers die lekker uit hun dak gingen. Charly Lownoise werkte samen met Ricardo Moreno en Re-Style aan de single ‘City Streets’, deze knaller mocht dan ook zeker niet ontbreken in deze dj-set.

Charly Lownoise trakteerde de menigte op een heerlijk blokje met de fijnste happy hardcore klassiekers, waarbij hij natuurlijk menig hits uit zijn Charly Lownoise & Mental Theo tijdperk liet horen. Charly Lownoise staat bekend om zijn vrolijkheid en enthousiasme en dat was vrijdag in Groningen ook goed merkbaar. Ook hing er veel liefde in de lucht, dat was goed te zien aan het publiek, de dj’s op het podium en ook de vrienden, kennissen en familie die zich achter op het podium hadden verzameld.

Voor een beetje extra pit zorgden Outsiders en Darkraver, die samen met Charly Lownoise back to back een aantal stevige tracks draaiden. Als het een tandje harder mag dan ben je bij Darkraver en Outsiders absoluut aan het juiste adres. Op het podium zorgden ze voor een groot feest, maar ook het publiek liet zich lekker gaan en hakte er op los.

Om deze avond in Groningen geheel in stijl af te sluiten draaide Charly Lownoise back to back met DJ Paul Elstak. Samen met de hosts Da-Syndrome en Boogshe zorgen Charly Lownoise en DJ Paul Elstak ervoor dat het publiek nog even lekker los kon gaan. DJ Paul Elstak trakteerde het publiek op zijn nieuwe single ‘Ik Kom Harder’ uit de succesvolle ‘Hardcore Never Dies’ film, dit werd met zeer veel enthousiasme ontvangen.

Het was mooi om te zien hoe de verschillende stijlen die tijdens Charly Lownoise & Friends 2023 te horen waren samen voor een erg mooi en knallend feest zorgden. Tel daar het enthousiasme van de dj’s en het feestende publiek bij op en men kan zeker spreken van een zeer bijzondere en succesvolle avond. Nu maar hopen dat Charly Lownoise & Friends ook in 2024 een vervolg mag krijgen.

Foto’s (c) Stefanie Portegies

Deel: