Alexandra Jolanda Plug, kortweg AJ Plug gaat vanaf oktober de Nederlandse Theaters in met haar Killer King Tour. De award winnende blues rock zangeres heeft een mooi verhaal. Na haar debuut CD ‘Let Go Or Be Dragged’ in 2014 ging het razendsnel met het blues rock talent. ‘Chew Chew Chew’ en het in Grolloo opgenomen akoestische ‘The Grolloo Takes’ waren de opvolgers die wereldwijd veel lof oogsten. Ze was chauffeur voor de in Grolloo wonende Johan Derksen die haar in de spotlight zette bij op televisie en haar liet zingen in zijn theater show ‘Johan Derksen keeps the blues alive’. Tijdens deze show sloeg het noodloot toe voor Alexandra. Ze werd gediagnostiseerd met slokdarm kanker. Na een heftige periode en een langdurig herstel kwam eind 2021 tijdens Corona het met een award bekroonde album ‘Killer King’ uit en is het nu tijd voor een theater toer. Maxazine ging met Alexandra in gesprek over de achtergrond van ‘Killer King’ en wat dat voor haar en heel veel lotgenoten betekent.

Het album ‘Killer king’ kwam er niet vanzelfsprekend. “We wilden graag een nieuw album maken, maar doordat ik veel had verdrongen vroeg ik me af waarover?”, aldus Aj Plug. Tijdens een wandeling met haar partner Klaas vroeg ze hem er naar. “Maar hoe moet dat album er dan uit gaan zien?” Klaasgaf haar het antwoord: “We hebben de laatste tijd zoveel meegemaakt: maak daar iets moois van.” Het duurde even maar uiteindelijk kwam alles in ‘golven’ eruit en begon ze met schrijven.

De titel song gaat over het demoon dat in haar lichaam huisde “I’ve been a victim baby of a killer king’. ‘Killer King’ werd een autobiografisch verhaal over een moeilijke periode in haar leven en niet alleen Alexandra’s leven maar van zoveel anderen. Dat bleek wel tijdens een aantal try-out shows. Mensen zochten Alexandra na de show op en stonden geëmotioneerd te vertellen wat de muziek van juist dit album voor hun betekend. Wat ze zelf doormaakten of nog steeds doormaken.

Na de door Corona uitgestelde officiële presentatie van Killer King in haar geboorte plaats Katwijk kwam het besef van “hier moeten we wat mee, als zoveel mensen hier steun in vinden……”. “Waar kun je dan beter het verhaal vertellen dan in een theater?” was ook het idee van At Next Theater Agency. Echter doordat er heel veel Theater programmering (Corona) doorgeschoven werd duurde het even voordat de tour gepland kon worden. Dat is nu een feit. “Ik ben een vechter en wil laten zien dat er nog een leven kan zijn na kanker. Mensen perspectief bieden en laten zien en horen dat genezing mogelijk is en het leven weer opgepakt kan worden.”

“Ohh I’m escaping from this tragedy
Don’t want to be a casualty anymore
Yeah I’m gonna make my getaway
Looking out for better days
I am letting go………………… I”m going home”
(Tears ran Dry _Killer King)

Haar bluezy geluid was er altijd al maar met dit album en deze tour laat ze horen en zien dat ze de blues nog meer in haar hart heeft gekregen. Haar stem is krachtig geworden niet qua volume maar qua overtuiging. Haar partner Klaas verwoorde het mooi: “Het is niet erg dat je een snik in je stem hebt gekregen” en hij heeft het zo bij het rechte eind. Dit album komt binnen en het zal menig theater in Nederland ontroeren. “De show word afgewisseld met ook wat luchtiger werk van haar vorige albums.”, zo vertelt Alexandra. Aan de muzikaliteit en teksten zal het niet liggen. Aan de zangeres al helemaal niet, een prachtige autobiografie over een verschrikkelijke periode in een leven.

TOUR DATES
20 okt 2023 Theater De Meenthe, Steenwijk
21 okt 2023 Theater De Hofnar, Valkenswaard
26 okt 2023 Chasse Theater, Breda
27 okt 2023 Theater De Molenberg, Delfzijl
02 nov 2023 Fulco Theater, IJsselstein
04nov 2023 Kennemer Theater, Beverwijk
09 nov 2023 Theater Cpunt, Hoofddorp
10 nov 2023 Theater de Muze, Noordwijk
11 nov 2023 De Reggehof, Goor
17 nov 2023 Blauwe Kei,Theater aan de Noordkade, Veghel
18 nov 2023 Theater Koningshof, Maassluis
01 dec 2023 PHIL Theater Haarlem
14 dec 2023 Theater De Schalm, Veldhoven
20 dec 2023 Deventer Schouwburg locatie MIMIK, Deventer
22 dec 2023 Theater DNK, Assen
12 jan 2024 Tivoli Vredenburg, Utrecht

Deel: