De Britse zangeres Anne-Marie heeft vandaag haar nieuwe album ‘UnHealthy’ uitgebracht. Het is geïnspireerd op haar leven en biedt een inkijkje in haar “perfect onvolmaakte wereld”. Het nieuwe album is geschreven in een periode waarin ze zich klaar voelde om een groot aantal relaties uit het verleden opnieuw tegen het licht heeft gehouden en deze proberen te begrijpen, terwijl ze ook leerde om positieve nieuwe relaties te verwerken. Het album neemt je mee op een reis van chaos naar tevredenheid; dit is Anne-Marie die zich groot houdt en een geheel nieuwe versie van zichzelf toont die feller, brutaler, chaotischer maar vooral gelukkiger is dan ooit tevoren.

‘UnHealthy’ gaat over onderwerpen als verdriet, woede, vreugde, rebellie en euforie. Onder deze dertien song hoor je krachtige thema’s (‘Trainwreck’ en ‘Grudge’), maar ook kwetsbare songs als ‘Kills me to love you’ en ‘You & I’ (feat. Khalid). Het door gitaar aangewakkerde liedje ‘Haunt You’ beschrijft de angst en verwijst naar haar theaterachtergrond (Anne-Marie speelde als kind in Les Misérables).

Uiteraard is ook de titeltrack en huidge hitsingle ‘Unhealthy’ met de Canadese zangeres Shania Twain op dit album te horen. Recent kwam bijbehorende videoclip uit.

Het album is geschreven en opgenomen met Kamille, McDonough Brothers, BillenTed, Evan Blair en Nami. Daarnaast zijn er samenwerkingen met Aitch (‘Psycho’) en Khalid (‘You & I’) op de plaat te horen

Deel: