De voorstelling ‘Waar waren we gebleven’ van Karin Bloemen en Cor Bakker is bezig aan zijn tweede seizoen. De oorspronkelijke show ging vooral over de corona-problematiek en de daardoor veroorzaakte maatschappelijke tweedeling. Vandaar dat Karin en Cor besloten om in dit tweede seizoen een geheel aangepast programma te maken. Vrijdag stond het duo in de Schouwburg Venray.

Zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen, van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie in de jaren ’80 tot de grote theatershows De diva en de divan (2002) en Diva’s van Carré (2013). In ‘Waar waren we gebleven – deel 2`’ gebruiken ze beiden wederom hun enorme virtuositeit om elkaar te inspireren en boven zichzelf uit te stijgen.

Rode draad is in deze ‘Waar waren we gebleven – deel 2’ het 40-jarig jubileum van Karin; een ideale kapstok voor een avond vol hoogtepunten. Die kapstok was wel handig, want tijdens de show werd de kledingkast wel acht keer ingedoken. Bloemen kleedde zich vaker om dan een Ajax dit jaar prijzen heeft gewonnen. En het publiek waardeerde het enorm.

Bloemen had een prima stem en bracht gedurende de avond een reeks van prachtige en gevoelige liedjes. Dit alles werd afgewisseld met een flinke dosis humor, die we van La Bloemen wel gewend zijn. De zaal waardeerde de show dan ook enorm. Het was sowieso een fijn publiek in Venray en dat hadden de zangeres en de pianist ook zeker verdiend. Cor Bakker en Karin Bloemen werden vrijdag door onze fotografe Rita Kuenen op de foto gezet.

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: