Al vele jaren lang toert het powertrio Rob Orlemans & Half Past Midnight de wereld rond en speelt de planken van de podia krom met hun rauwe bluesrock. Even ter herinnering: de band bestaat uit naamgever Rob Orlemans (zang, gitaar), die op adequate wijze strak wordt gehouden door bassist Piet Tromp en drummer Ernst van Ee. De band draait inmiddels al heel wat jaren mee in de Nederlandse blueswereld en ook internationaal hebben zij al een loyale fanschare weten te verzamelen.

Onlangs is het nieuwe album ‘Shake Them Down’ verschenen met daarop veertien nummers, waarvan dertien zijn geschreven door Orlemans zelf. De enige cover op het album is ‘Love Like A Man’, oorspronkelijk van Alvin Lee. Twaalf van de nummers zijn opgenomen in de studio, Als bonus staan er ook twee live opgenomen nummers op. Eén daarvan is samen met Michael Katon opgenomen. Dat nummer dateert uit 2015, opgenomen in de RTV Rijnmond studio.

Het trio is ouderwets op gang, zoals we hen kennen, de van-dik-hout-zaagt-men-planken stijl waar Orlemans en collega’s groot mee geworden zijn. Gelukkig is het niet alleen maar rammen en drammen, er zit voldoende variatie en zelfs wat rustpuntjes in de nummers om het interessant en aantrekkelijk te houden. Het album begint met de stampende ‘Boogie On Down The Line’ en het ruige ‘Into The Night’ met knap gitaarwerk. Mooi is de instrumental ‘Song For Erik’, dat is opgedragen aan een oude roadie, die is overleden. De Ten Years After-cover ‘Love Like A Man’ krijgt hier een fraaie eigen versie. Twee nummers ‘Honkin’ To The Blues’ en ‘Moonlight Rumble’ waren al in 2020 opgenomen ten tijde van de Corona-crisis. De overige tien studio-opnamen dateren van vorig jaar en zijn opgenomen in Rodisc Studio in Tiel.

Het album sluit af met het live opgenomen ‘JL Boogie’ en het in 2015 voor RTV opgenomen ‘Red Moon Rising’, waarop de Amerikaanse bluesrocker Michael Katon mee doet. Eens te meer bewijzen Rob en zijn kompanen sowieso tot de Nederlandse top van de bluesrock te behoren, en zeker ook internationaal een stevige partij mee te kunnen blazen. Prima plaat. (7/10) (Metal Horse Records & Media / Coast To Coast)

Deel: