Phil Bee, winnaar van de Voice Senior in 2021 liet de Groene Engel zien en horen dat hij tot de absolute Blues top hoort van Nederland. Dat blieek niet alleen uit deze show maar ook uit de vele awards en de talloze positieve reacties in de media.

Phil zit al ruim 30 jaar in het vak en is gepokt en gemazeld in en door de blues.
Samenwerkingen waren er in Nederland onder andere met Johan Derksen en zijn theatertour, Jan Akkerman die hij een jaar of 10 geleden leerde kennen en waaruit een hechte vriendschap ontstond, waarna Phil als vocalist deel uit ging maken van zijn band. Toen Nederland weer open ging na de Corona lockdown was dat een van de eerste concerten in de Groene Engel, Jan Akkerman met zijn ’75’ tour.

Nu, anderhalf jaar later, is Phil terug in de Groene Engel met zichtbaar plezier. Toen, zoals hijzelf memoreerde, in een kleine setting met tafeltjes en stoeltjes waarop je moest blijven zitten en nu zoals het hoort, mee swingend en mee zingend. Terug met een band die er zijn mag.

De setlist was een combinatie van eigen werk en covers met een eigen ‘Phil Bee twist’. Muziek van Allman Brothers, ‘Wippin` Post’ en David Allan Coe’s ‘Tennessee Wiskey’ kwamen voorbij. Wat alleen de grote lijken te durven, deed Phil.

Bij ‘One Last Kiss’, dat hij schreef voor zijn overleden moeder en een steun werd voor heel veel fans, brak Phil het akoestische intro van Guy Smeets af om het publiek om stilte te vragen wat daar gelukkig gehoor aan gaf en ook voor de rest van de avond. Chappeau Phil. Het was alles bij elkaar een geweldige avond met een rasartiest op het podium. Waar kon en ‘moest’ hij van het publiek de avond mee sluiten? De roep om Joe Cocker werd in de toegift beantwoord. ‘The Letter’ en “l’With a Little Help of My Friends’ sloten de avond af en kon een goede gevulde Groene Engel tevreden huiswaarts keren.

De organisatie door Engel Blues stond weer als een huis.

Deel: