De muziek van Ada Oda, een nieuwe band uit het Brusselse, kan je omschrijven als up-tempo recht-toe-recht-aan rock die het aplomb van post-punk combineert met een melodieuze overdaad waar Italiaanse varieté het patent op heeft, een ietwat vreemde charmante mix !

Het project werd in 2020 opgestart door Cesar Laloux (cfr The Tellers, BRNS, Italian Boyfriend). Oorspronkelijk was het idee om iemand, een stem te zoeken die in het Nederlands zou zingen, maar de eerste lock-down besliste er anders over. Cesar ‘ontmoette’ toevallig Victoria Barracato op het internet (Tinder?), en zij leek de ontbrekende schakel, maar dan in het Italiaans… Aan de hand van zeer eenvoudige demo’s (ritmebox, gitaar en melodie), beschrijft Cesar zijn visie op de liefde en op de mensen in zijn omgeving. Zijn teksten worden eerst (vaak machinaal) in het Italiaans vertaald en vervolgens aangepast door Victoria, dochter uit een familie met Siciliaanse roots.

Op het podium en in de studio – voor hun debuut – wordt het duo bijgestaan door Marc Pirard op bas (Italian Boyfriend), Alex De Bueuger (Alaska Gold Rush, Gros Coeur) en Aurélien Gainetdinoff (San Malo, Yolande Bashing) op gitaar.

Na een eerste tournee langs enkele Belgische clubs waar Ada Oda opende voor bands als Wet Leg of The Cool Green House en dankzij ‘Niente Da Offrire’, een eerste single /video die flink wat bijval kende, bouwt de band aan een mooi internationaal netwerk en staat op het punt om zich aan de rest van Europa te tonen. Hun eerste tournee bracht hen naar de Benelux, Zwitserland, Frankrijk en natuurlijk Italië, waar de band een tournee vervoegde van het zeer ‘garageachtige’ Slovenly Recordings label.

Ada Oda’s debuut ‘Un Amore Debole’ verschijnt 25 november bij 62TV Records (Pias).

Deel: