Oakley Neil H T Ceasar-Su, beter bekend als Central Cee, was afgelopen donderdag te vinden in de Melkweg. De Britse rapper en singer songwriter is een enorme held onder de jongeren. Vooral bij de tiener meisjes valt hij goed in de smaak. In 2020 werd hij bekend met zijn nummers ‘Day in the Life‘ en ‘Loading‘. Hierna werd zijn naam ontzettend groot. Oakley maakt UK drill en Britse hip hop muziek. Deze zomer bracht hij zijn grootste hit ‘Doja‘ uit. Dit nummer viel goed in de smaak tijdens zijn concert.

De rij stond tot de La Mar theater. Wachtende pubers, hopende op goede plekjes voor hun grote held. Niet iedereen was binnen, maar Central Cee begon alvast met optreden. Van links en rechts werd er geroepen dat ze een betere opkomst hadden verwacht. Hij droeg een grijs trainingspak met een grijze Louis Vuitton muts. Een net te grote diamanten ketting kon uiteraard niet ontbreken. Het publiek moest echt ontdooien en dat was goed te zien. In plaats van de grote fans, waren er veel 16 jarige meisjes die aan het gillen waren voor zijn aandacht. De eerste paar voorste rijen bestonden uit de hard fans. Daarnaast viel het op dat er vrij weinig mensen aanwezig waren, die daadwerkelijk konden meezingen met zijn nummers.

Tijdens zijn grote hit ‘Commitment Issues‘ vroeg Central Cee of iedereen zijn flits aan kon doen. Hij moest tijdens elk nummer dat hij aankondigde er toch nog even bijzeggen dat dit alleen voor de ‘real ones’ was. Oakley’s stem was schor, maar we doet het hem niet na. Twee uitverkochte shows geven met een schorre stem. Zijn interactie met het publiek kon stukken beter. Hij heeft zijn show in 50 minuten afgerond en weinig of geen aandacht aan de fans gegeven. Op momenten leek het zelfs alsof hij er liever niet aanwezig was.

Op de achtergrond van Oakley waren er video’s van zichzelf te zien. Het podium was niet bijzonder aangekleed, maar dat hoefde ook niet. De sfeer kwam er overduidelijk meer in tegen het einde aan. Central Cee gaat twee nummer voor het einde aan dat hij er een eind aan ging breien. Het was jammer om te zien dat de echte grote Central Cee fans geen kaarten hadden kunnen bemachtigen en de fangirlende meisjes wel. Ze konden 3 nummers gedeeltelijk meezingen, maar daarnaast hield het dan ook op. Tijdens zijn laatste nummer ‘Doja‘ ging iedereen helemaal los. Het was goed om te zien dat iedereen toch nog de energie en zin had om uit hun dak te gaan.

Central Cee heeft na beide shows de avond afgeloten in Air. Als Oakley zijn interactie met het podium een vooruitgang boekt, kan hij nog meer vollere zalen trekken. Hij zit nog niet al te lang in de muziek wereld, maar hij heeft zo veel potentie. Zijn catchy nummers en melodieën vergeet je echt niet snel. In de toekomst moet hij op een groter podium staan en meer zijn persoonlijkheid laten zien aan de fans.. Maar hij doet het wel. Central Cee heeft twee uitverkochte shows gegeven in de Melkweg.

Deel: