Vanaf 14 september 2022 was de de Amerikaanse formatie Venice in Nederland aan het toeren. Venice is een band uit Venice Beach, Californië die bestaat uit twee sets broers: Michael en Mark Lennon, en hun neven, Kipp en Pat Lennon. De dubbel-cd ‘What Summer Brings’ debuteerde in de Top 10 van de nationale album charts in Nederland en wordt nog steeds hoog geprezen bij fans en critici over de hele wereld. Venice wordt wereldwijd geprezen voor hun perfecte West Coast harmonies.

Als band hebben de Lennons sinds de jaren tachtig samen songs opgenomen en opgetreden in vele continenten. Hun muziek is een weerspiegeling van veel van hun invloeden terwijl ze opgroeiden in de kleine culturele badplaats Venice beach waarnaar ze vernoemd zijn. De band werd opgericht in 1977 dus ruim 40 jaar treden ze samen op en dus geen onbekenden meer in de muziek scene. Ze hebben veel succes wereldwijd en ze noemen zelf als voornaamste invloeden onder meer Fleetwood Mac, The Eagles en Crosby, Stills & Nash. Venice heeft een eigen sound ontwikkeld met als handelsmerk hun fenomenale meerstemmige zangpartijen.

Venice gaf 10 shows in Nederland waarvan de laatste op 27 september 2022 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen was te zien.  Met hun meest recente albumrelease ‘Jacaranda Street’ keerde de Amerikaanse band terug naar Heerlen. Eigenlijk was het de bedoeling geweest om in 2020 dit te doen maar toen kwam de corona pandemie en daardoor werd de datum verplaatst.

Venice verraste de uitverkochte Rabozaal in Heerlen met voornamelijk nummers van het nieuwe album. De show werd afgetrapt met ‘We’re Still Here’. Het mooie piano intro begeleide de band die in het donker het podium opkwam. Kenmerkend aan de band is de meerstemmige zang die zeer goed klinkt. De manier waarop Venice rock, country en jazz laten versmelten in hub geheel eigen stijl, deed het publiek ook nu weer versteld staan.

De meest zelfverzekerde broer, Kipp Lennon, voert namens de groep het woord op het podium in Heerlen. Met een zacht gevoel voor humor en authentieke nederigheid wist hij een fijne sfeer over te brengen, die gewaardeerd werd door het publiek. Hij bedankte het publiek  voor de support in alle  jaren, Nederland heeft een speciale plaats in de harten van de mannen van Venice.

Enkele songs die ze speelde waren  ‘We’re Still Here’, ‘Fool’s gold’, ‘Never Coming Back’, ‘Jacaranda Street’ en uiteraard ‘Middle Age Lullaby’. Alle muziek kwam rechtstreeks uit hun hart, dat kon je wel goed horen. Het klonk fenomenaal in de oren van publiek.

Uiteindelijk werd het publiek ook nu weer ultiem tevreden gesteld met hun grootste hit ‘The Family Tree’. Ook vertelde Venice dat ze 15 shows hadden gedaan in 20 dagen en dat ze morgen naar Zweden vertrokken en daarom het nummer fingers crossed speelde, op goed geluk want ze waren onbekend in dit land, vertelden ze lachend aan het publiek. De mensen gingen met een mooi gevoel huiswaarts. Het was andermaal meer dan de moeite waard gebleken om op een dinsdagavond naar het theater te komen. Het was een geweldige avond en heel fijn om dit concert te mogen bezoeken.

Foto’s (c) Patrick Strouken

 

Deel: