Maanrock heeft wellicht de mooiste stadsfestival setting van heel Vlaanderen met de Sint Romboutstoren en de middeleeuwse gebouwen van de Grote Markt van Mechelen op de achtergrond. Maanrock gaat volop voor Belgische artiesten en geeft minder bekend talent podiumtijd. Naar schatting vonden zo’n 100.000 mensen de weg naar de podia in de Mechelse binnenstad. Het publiek was heel enthousiast over de affiche met veel Vlaamse gevestigde waarden en verrassende goede starters van het festival. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag kon je op de koppen lopen. Het weer met tropische temperaturen en de afwezigheid van regen was in het grote voordeel van de bezoekers en de organisatoren. Het was trouwens een jubileumeditie, het is de 25ste maal dat Maanrock wordt georganiseerd.

Moody Mae

Moody Mae brengt Mechelen “in the mood” voor het programma van zaterdag. Ze zijn de winnaars van de Maanrockrally 2019. Gezapige rap met soul invloeden en met aanstekelijke beats. We zagen de eerste drumsolo van de dag. Ze zongen “I used to be free”, een liedje over dingen kunnen loslaten in het leven. Zeg nu zelf, moeten we niet wat meer zaken loslaten in onze prestatiegerichte wereld? Het was een heel relaxte manier op Maanrock op de juiste manier te beginnen.

Meltheads

Er staan twee reïncarnaties op het podium. De jongere versie van Kurt Cobain als lead zanger en de jongere versie van Cliff Burton aan de basgitaar. Op deze zaternamiddag zagen we heerlijke indie en post punkrock. We zijn benieuwd hoe de carrière van deze jonge honden verder gaat verlopen want ze hebben veel talent. Ze stellen zich stoer op maar ze hebben ook een kwetsbare kant.

Hairbaby

Hairbaby zet het festival mooi verder met hun americano stijl. Ze stonden dit jaar ook Pukkelpop. Deze groep heeft toch wel wat te danken aan de corona crisis omdat er zo tijd vrij kwam om aan nieuwe muziek te werken. En gelukkig voor hen werd hun muziek opgepikt door grote media.

Praga Khan

Praga Khan was visueel heel sterk met fotomodellen verkleed in middeleeuwse pestmeester maskers. De vrouw op de basgitaar was in een strak latex pakje. En de twee modellen kwamen zelfs in zwarte latex lingerie op podium. Maurice Engelen had ook als gastzangeres Zohra van 2 Fabiola meegebracht. Afsluiten deden ze met ‘Breakfast in Vegas’.

Compact Disk Dummies

De frontman Lennert is een geweldige entertainer en hij gebruikte heel het festivalterrein van aan het podium tot aan de technische toren als zijn speeltuin. Op ‘The Reeling’ ging hij crowdsurfen en aangezien je op de koppen kon lopen op Maanrock had hij er geen probleem mee om een hele afstand af te leggen al crowdsurfend. Geweldige goede nummers waren ‘I Remember’ en ‘Cry for me’. Lennert geeft op het einde van het concert nog wat extra cachet als hij zelf achter de percussie ging staan.

The Subs

The Subs vervolmaken het dansfeestje. De blacklights doet het geweldig bij de fluo pakjes die ze dragen. En zoals meestal wordt de zanger rondgedragen door de security op een plateau. Aan het einde hoorden we ‘I am the pope of dope’.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: