De Nederlandse singer-songwriter Tim Vantol is het levende bewijs dat je er sterker uitkomt na een moeilijke periode, als je maar wil. Na een donkere periode heeft hij zichzelf herontdekt en op zijn meest recente album ‘Better Days’ maakt de somberheid uit vorige projecten plaats voor het positieve. Met een kenmerkende stem zo rauw als de wol van je favoriete trui en een onstuitbare energie weet Vantol al jaren de harten van zijn trouwe fans te raken. De rocktroubadour was afgelopen weekend een van de artiesten op Jera on Air in Ysselsteyn.

De normaal gesproken onemanband genaamd Tim Vantol is bekend van zijn hit en beste meezinger ‘If We Go Down, We Will Go Together’ en wordt al door duizenden fans live meegezongen tijdens shows. Jera was dan ook enorm blij dat Tim Vantol bij hen op het podium stond, want in het buitenland is zijn succes ongekend groot. Ditmaal niet in zijn eentje, maar begeleid door een complete band.
Tim Vantol
De Amsterdammer zette dan ook zoals verwacht een ijzersterke performance neer. Net teruggekomen van zijn Duitse tournee zorgde hij ervoor dat het publiek aan zijn voeten lag en uit zijn hand at. Natuurlijk kwamen ook ‘Till the End’, ‘Lost in the Unknown’ en ‘Nothing’ voorbij, maar echt los ging het pas toen Tim aan het einde van zijn te korte set ‘If We Go Down, We Will Go Together’ ten gehore bracht.

Nee, het hoofdpodium zat er nog niet in voor Vantol, maar als het blijft gaan hoe het nu gaat, zal ook dat niet lang meer duren. De kleinere zalen waar hij nu tourt zullen al snel te klein zijn en uitverkochte poppodia zullen hem al snel ten deel vallen. En Jera on Air, die had hem…

Foto’s (c) Rita Kuenen

Deel: