Op vrijdag 9 december 2022 komt het Deense Volbeat naar Arnhem. Als onderdeel van hun ‘Servant of the Road’-World Tour spelen ze een show in GelreDome. De Deense rockband is in 2001 opgericht in Kopenhagen, Denemarken. Tijdens hun inmiddels twee decennia durende carrière hebben ze het podium gedeeld met genre-legendes als Black Sabbath, Metallica, Motörhead, Slipknot, Megadeth en Anthrax. In hun thuisland staat Volbeat ook wel bekend als enige Deense artiest ooit die het Telia Parken stadion in Kopenhagen heeft uitverkocht.

Het zevende Volbeat album, Rewind, Replay, Rebound, kwam uit in 2019 en gaf de rockband hun hoogste notatie in de Britse hitlijsten. Daarnaast ontvingen ze in 2014 een Best Metal Performance Grammy nominatie voor ‘Room 24 (feat. King Diamond)’ en won de band meerdere Deense muziekprijzen. Meest recent is het album ‘Servant Of The Mind’, geschreven en opgenomen tijdens de COVID-19 pandemie. Op het album is de meeslepende sound die Volbeat typeert, terug te horen in combinatie met vurige ritmes en Poulsen zijn verhalende schrijfstijl.

Vandaag kondigt Volbeat hun ‘Servant Of The Road’-World Tour aan. Tijdens de 32 data bevattende tour zullen ze de spotlight delen met afwisselend specials guests Skindred, Napalm Death en Bad Wolves. Fans kunnen een mix van Volbeat klassiekers, hits en nummers van het nieuwste album verwachten.

Deel: