Een band als Sweet Bourbon hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Opgericht begin 2014 verscheen een jaar later een eerste live-cd, in 2017 gevolgd door debuutalbum ‘Night Turned Into Day’ en in 2020 ‘Born A Rebel’. Vorig jaar bracht de band ‘Live Recordings’ uit, een EP om te zorgen dat wij de band niet vergeten.

Positieve reacties en optredens in binnen- en buitenland zorgden dat de band een vaste positie in de Nederlandse wist te veroveren en vast te houden. Sweet Bourbon bestaat uit Chris Janssen (gitaar), René van Onna (zang, gitaar), Willem van der Schoof (toetsen, harmonica), Roeland van Laer (bas), Ruben Ramirez (drums), Suzan Wattimena (zang) en Henny Oudesluijs (percussie, ukelele, zang).

Onlangs is het nieuwe album ‘Slippery Slopes’ verschenen, wederom een live-album, dat in oktober 2021 is opgenomen in de studio van Bluesmoose in Groesbeek. En hier horen we waar Sweet Bourbon sterk in is, namelijk het neerzetten van een prima concerten. Op het album staan negen nummers, waarvan er acht zijn geschreven door Janssen en van Onna. Deze nummers zijn allemaal al eens eerder verschenen op de studioalbums en hier horen we ze in een live-uitvoering. Zoals zij die de band hebben zien optreden al weten zit het wel snor met de uitvoering ervan.

De ritmesectie is strak, doch swingend en houdt het geheel in gareel. Zang, gitaren en toetsen krijgen voldoende ruimte en gaan af en toe lekker los. Stuk voor stuk zijn het sterke uitvoeringen van de nummers, waarbij ‘Just A Silly Dream’ mijn absolute favoriet is. Een uitstekende plaat, die absoluut naar meer smaakt. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe studioplaat? (8/10) (eigen beheer)

Deel: