Het echtpaar Deborah Bonham en Peter Bullick hebben ieder voor zichzelf respect weten af te dwingen tijdens hun decennia lange carrières. Bij Deborah Bonham wordt meestal – en ook hier – gememoreerd “de zus van”, wat eigenlijk niet eerlijk is, want zij is zelf een zangeres van formaat, die makkelijk een van de beste Britse zangeressen mag worden genoemd. Peter Bullick komt uit Belfast en is al jarenlang een veelgevraagd gitarist, die een vitaal onderdeel is van de band van Paul Rodgers. Voor het titelloze album heeft de echtpaar de handen ineen geslagen en album met dertien nummers opgenomen.

Het betreft een album met covers van artiesten als O.V. Wright, Johnny Taylor, Albert King en Ann Peebles. Dit zijn in de basis soul- en bluesnummers, die door Bonham-Bullick zijn voorzien van een stevig bluesrock-jasje. Hulp heeft het stel gekregen van leden van Deborahs eigen band en Paul Rodgers’ Free Spirit en nog een handvol bevriende collega’s.

Het album begint met het gevoelige en sfeervol gespeelde ‘See You Again’. Steviger gaat men te werk met Albert Kings ‘Can’t See What You’re Doing To Me’. Andere nummers die wat mij betreft een speciale vermelding verdienen zijn ‘Bleeding Muddy Water’ van de onlangs overleden Mark Lanegan, ‘What’d I Do Wrong’, dat we kennen van Alles Toussaint, en ‘When This World’s Comes To An End’ met Bullick op mandoline. Een mooi album, waarin Bonham en Bullick een fraai overzicht bieden van zeven decennia aan soul, blues en r&b. Een absolute aanrader. (8/10) (Quarto Valley Records)

Deel: