Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Macy Grey in Paradiso.

Concerttip zondag 29 mei: Macy Grey in Paradiso

Macy Grey is een Amerikaanse neo soul/R&B zangeres, liedjesschrijver en actrice. In 2000 brak Macy door met haar single ‘I Try’ van haar debuutalbum ‘On How Life Is’. In 2001 won ze een Grammy Award voor Beste Vrouwelijke Bijdrage (Pop) met datzelfde nummer.

Bekend om haar rasperige stem vormde ze ooit samen met collega’s als Erykah Badu, Jill Scott en Lauryn Hill de voorhoede van de vrouwelijke nu-soulbeweging. Niet alleen schrijft Macy al haar songs zelf, ze is daarnaast ook nog eens producent, dj en actrice. Gray’s stijl doet enerzijds denken aan de soulvolle hiphop van Lauryn Hill, en anderzijds aan de mix van rock en r&b van Lenny Kravitz en Neneh Cherry.

Deel: