Claw Boys Claw stond na lange tijd weer in de Groene Engel in Oss. De support werd verzorgd door Wondertrees een Amsterdamse indieband. De band zorgde voor een prima opwarming van het publiek met een zeer eigen interpretatie van Indie-Americana met een waar nodig duistere ondertoon. Met nummers als ‘Wish’, ‘Stones’, en ‘Check the Tattoos’ was de toon voor de avond gezet.

Daarna was het de beurt aan ‘de Claw’. De band die volgend jaar hun 40 jarig jubilem hoopt de vieren rockte als een gek. Zanger Peter te Bos bewerkte het publiek als of de jaren hem niets hebben aangedaan. Zijn stem als vanouds, zijn conversties met het publiek met humor en soms met een ondertoon: “Jullie willen gezellig praten met elkaar; zie ons maar als levende jukebox”. Een verwijzing naar het oer-Nederlandse fenomeen Dutch Disease.

Het mocht de pret allemaal niet drukken. De zaal werd aan de hand meegenomen door alle leden van de band. Bassist Marcel Bruystens, drummer Jeroen Kleijn, gitarist John Cameron en last but not least eerder genoemde Peter te Bos. De band boeide van de eerste tot de laatste toon.

De setlist bestond, zoals te verwachten, vooral uit nummers van het eind 2021 uitberachte album ‘Kite’. Nightmare’, ‘Shaky’, ‘Old Man Bones’ en ‘Giant Moon’ alles kwam voorbij afgewisseld met wat oudere songs. Een bijzonder moment was er ook. Peter duikt bij de meeste concerten het publiek in. In Oss was het een moment van contact van Peter met een minder valide fan. Hoe een klein gebaar heel groots kan zijn en zo veel geluk kan brengen.

Zoals zo vaak, aan alles kwam ook in de Groene Engel een eind. Dus ook aan een geweldig concert met een geweldige ambiance van Claw Boys Claw. De laatste toon van het concert kwam van ‘Rosie’ het nummer dat in 1992 zes weken lang in de hitlijst stond en 24 jaar later (2016) in de top 2000 binnenkwam. Sindsdien daar ook niet meer uit verdwenen, sterker nog in 2021 de hoogste positie tot dan toe. Het was weer een mooie avond.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: