Ongelofelijk, dat een stijl als K-pop nog niet eerder een eigen plek had in Europa. Het KPOP.FLEX Festival, afgelopen weekend in Frankfurt was uiteindelijk het eerste in haar soort. Twee dagen lang vol K-pop en andere Koreaanse lekkernijen zorgden voor een toestroom van zo’n 65.000 K-pop fans naar het Deutsche Bank Park in de Duitse stad.

KPOP.FLEX bracht namen die de K-pop dit moment domineren, zoals Ive, Enhypen, AB6IX, (G)I-DLE, Mamamoo, NCT-Dream, Kai, Dreamcatcher en Monsta-X naar Europa. EN dat hebben ze geweten. Natuurlijk trekken de acts in eigen land al jaren volle zalen, voor Europa is K-pop toch nog wat onwennig, hoewel de sfeer er goed in zat. Met een strak uitverkochte zaterdag en een zeker zo goed gevulde zondag mochten de bands zeker niet klagen over de populariteit in Europa. Niet voor niets was nadat het festival feitelijk slechts één dag zou duren, een tweede dag bijgeboekt, om toch zoveel mogelijk fans de kans te geven van de acts te kunnen genieten. Helaas konden niet alle bands beide dagen, dus voor verschillende fans duurde het festival zomaar een dag extra, om toch alle artiesten te kunnen aanschouwen.

IVE trok veel publiek. Natuurlijk, want de meidengroep is in extreem snel tempo uitgegroeid tot een ware publieksfavoriet in het genre. Het festival was de eerste keer dat de groep naar Europa trok, maar boeide het toegestroomde publiek twee dagen met onder andere hun nieuwste single ‘Love Dive’, maar ook ‘Royal’ en debuutsingle ‘Eleven’, die in hun thuisland hoge ogen gooide.

Ook Enhypen trok voor KPOP.FLEX voor het eerst naar Europa. De Koreaanse boyband bestaat net als IVE ook nog niet zo lang, maar met hun sterke OT7-versie van Mix & Max’s ‘Bleeding Darkness’ en uitermate sterke dansmoves overtuigden zij het publiek al snel. Met nummers als ‘Drunk-Dazed’ en ‘Fever’ won Enhypen het publiek al snel voor zich, en terecht.

AB6IX bracht hits als ‘Close’, ‘Breathe’, ‘Cherry’ en het betoverende ‘Do You Remember?’, terwijl de meidengroep (G)I-DLE bewees dat ze tot de topacts van het festival behoren. De dames zetten KPOP.FLEX in vuur en vlam met hun met rock doordrenkte ‘Tomboy’, ‘LATATA’, ‘Oh My God’ ‘My Bag’ enzelfs een cover van Justin Bieber’s ‘Love Yourself’. Een sterk optreden van de meiden.

Mamamoo kende het publiek doorgaans al goed, zo ervaren en bekend de groep is. Het was echter een geluk dat de vier samen op het toneel verschenen, aangezien de groep officieel niet uit elkaar is, maar toch slechts zelden optreed. Frankfurt had geluk en hits als ‘Aya’, ‘Gogobebe’, ‘HIP’ en ‘Mumumumuch’ zorgden voor een hoogtepunt van het festival.

Een ander hoogtepunt was Kai. De headliner van KPOP-FLEX kwam in Frankfurt met zijn nieuwste single ‘Peaches’, maar ook met hits als ‘Vanilla’, ‘To Be Honest’ en ‘Mmmh’. De Koreaanse zanger, ook bekend van de Chinees-Koreaanse boyband EXO liet de meisjesharten sneller kloppen en zorgde voor een meer dan perfecte afsluiting van het K-pop festival. Het eerste van Europa, maar nu al zo’n succes, dat het in 2023 terug zal komen in Frankfurt, maar ook een uitstapje zal maken naar Londen. Het geeft de populariteit van de K-pop aan.

Foto’s (c) Fred Stiens

Deel: