Onder andere Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Thijs Boontjes Dans-en Showorkest, Sor en Personal Trainer komen naar de tiende editie van Welcome to The Village deze zomer. Eerder werden onder andere De Staat, Peaches, Meau en Alex Cameron al aangekondigd.

Met het mooie weer komen ook de festivalkriebels op. Welcome to The Village kondigde vandaag nog eens 19 nieuwe namen aan voor de jubileumeditie die van 15 tot en met 17 juli wordt gevierd. Veel oog voor muziek van eigen bodem in deze aankondiging, onder anderen oude bekenden Tim Knol en Blue Grass Boogiemen, die afzonderlijk van elkaar al in 2014 op het festival speelden. Knol had toen een druk jaar, hij speelde onder zijn eigen naam, met zijn toenmalige garage band The Miseries én hij was als fotograaf actief. Knol en Blue Grass Boogiemen vonden elkaar in hun liefde voor het bluegrass genre en brachten in 2019 samen het album Happy Hour uit, waarmee ze langs de poppodia en (grote) festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en Zwarte Cross. Een match made in heaven!

Thijs Boontjes is de perfecte kruising tussen charmante volkszanger en charismatische rockster. Met zijn Dans-en Showorkest, bestaande uit de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek is een avond met een lach en een traan, met mogelijk een kleine polonaise gegarandeerd. Ambiance!

Sor is al jaren een van de meest creatieve muzikanten in de Nederlandse rapscene. Waar hij op EP’s Phonak en Professor al zijn unieke geluid liet horen, combineert hij op zijn nieuwe album Bae Doven no. 1 moeiteloos klassieke muziek met hiphop beats. Geen gimmick: Sor luistert al zijn hele leven naar Chopin, Mozart en Beethoven, en won het laatste seizoen van tv-programma Maestro.

De 19 nieuwe namen voor de tiende editie van Welcome to The Village zijn:
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Thijs Boontjes Dans-en Showorkest, Sor, Personal Trainer, Kojaque, The Haunted Youth, Blak Saagan, Pom Poko, Chartreuse, WOOZE, Scúru Fitchádu, IKRAAAN, Taxi Kebab, Geo, Fakrutu Dakar Edtion, Hana Lili, Disco Vumbi, Alai K, Glitch en Eigen Risico.

Jubileumeditie op-en rond het Mata Hariplein
En met deze derde aankondiging staat de teller inmiddels op 70 namen voor de tiende editie van Welcome to The Village. En daarbij houdt het niet op: ‘We hebben heel veel plek voor acts, naast de bestaande zalen in Neushoorn en De Harmonie en het podium dat op het plein komt kijken we ook naar andere interessante ruimtes om spannend programma te maken. Misschien in de garderobe bij de Harmonie, of op een andere verrassende plek in een van de panden of op het plein, we zijn nog niet uitgeprogrammeerd!’ aldus artistiek leider Eva van Netten.

Voor de bezoeker die bang is dat de idyllische Groene Ster wordt ingewisseld voor het beton en de bakstenen van de binnenstad: wees gerust! Het Mata Hariplein wordt helemaal omgetoverd tot festivalterrein met genoeg idyllische elementen om je helemaal in de festivalbubbel onder te dompelen. En zoals het WTTV betaamt wordt deze locatievormgeving gemaakt in samenwerking met bijzondere partners als de zorginstellingen Talant en Patyna, de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk en praktijkschool Piter Jelles de Brêge én met duurzame materialen. Optredens vinden plaats op het plein én in de zalen van Neushoorn, De Harmonie en Speciaalbier Café De Markies.

Deel: