Het is alweer 41 jaar geleden dat Bob Marley is gestorven, op 11 mei 1981. Europa’s beste Bob Marley coverband viert de sterfdag van de King of Reggae met de nieuwe Living Legend-show vol hits en favorieten, die iedereen uit volle borst mee kan zingen. De Nieuwe Nor in Heerlen contracteerde deze geweldige Reggae band in hun vernieuwde grote zaal voor deze vrijdagavond.

‘One Love’ was hun toepasselijke openingsnummer, geweldig gezongen door Mo Ali, de leadzanger van de Rootsriders, Mo werd ontdekt via sociale media in Soedan en loopt nu alweer een paar jaar mee in deze reggaegroep. Rootsriders werden opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een Beste Reggae coverband van Bob Marley, wereldwijd. The Rootsriders brachten Marley’s tijdloze liedjes geweldig aan het Limburgse publiek. Positive vibrations waren dan ook gegarandeerd

Rootsriders startte vanaf eind maart 2022 weer met toeren langs vele poppodia en festivals. Met hun Living Legend Tour 2022 wil de groep benadrukken dat de Koning Bob Marley ruim 40 jaar na zijn dood nog altijd mega populair is bij de muziekliefhebbers. Marley’s boodschap was dan ook verbroedering en verdraagzaamheid en dat past precies in deze tijd waar we in leven, zeker nu. Liefde en verdraagzaamheid leiden tot verbinding in een tijd waarin grote groepen in de samenleving tegenover elkaar staan en er veel onvrede in de wereld is. The Rootsriders proberen door middel van muziek mensen te laten inzien dat ze meer liefde moet tonen en iets meer compassie voor de medemens moet hebben, zoals Bob Marley dat ook zo bedoelde.

Mo Ali was in zijn element zoals Bob Marley de legend dat bedoeld had. Van ‘I Shot the Sheriff’ tot ‘Iron Lion Zion’ en het toepasselijke voor deze tijd ‘War/No More Trouble’ naar ‘No Woman No Cry’, ‘Three Little Birds/One Love en ‘Stir It Up’, het kwam allemaal voorbij. Het publiek genoot en zong alle nummers uit volle borst mee. Dat maakte het concert tot een groot feest waar liefde voor muziek en verdraagzaamheid hoog in het vaandel stond.

Reggae is de muziek om tot elkaar te komen en elkaar te accepteren hoe we zijn. Iedereen in zijn eigenwaarde laten en accepteren. Het publiek in de Nieuwe Nor vierde dat feestje samen met de Rootsriders. De waardering met een goede setlist kon men duidelijk terug horen in het enthousiasme en het applaus. Niemand kon stil blijven staan en danste tot aan het einde van het concert. De band genoot er zelf ook van, liefde voor muziek was hier dan ook op de juiste plaats.

De Rootsriders zijn goede muzikanten en backing vocals deden meer dan hun best om de band te ondersteunen er een toffe avond van te maken. Niet voor niets zorgden ruim 500 muziekliefhebbers dat de zaal goed gevuld was. Het was dan ook mooi om te zien dat verschillende nationaliteiten zo in muziek samensmolten. Het publiek ging naar huis met een heerlijk voldaan Reggae gevoel. Het was een leuke muzikale avond waar ze nog een tijdje extra energie uit haalde, voor herhaling vatbaar.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: